Αμφίβιο μηδενικού κόστους – και δουλεύει! [video]

Αμφίβιο μηδενικού κόστους – και δουλεύει! [video]

Συνταγή: Ένα σαράβαλο Renault 5 40ετίας, μια εξωλέμβια, 500 άδεια κουτιά χυμού, αφρός πολυουρεθάνης, κόλλα και λίγη προσωπική εργασία.

Οι Ολλανδοί είναι τρελάκηδες κι ο Master Milo τους εκπροσωπεί επάξια, αναλαμβάνοντας απίθανες κατασκευές όπως εκείνες στο παλιό Top Gear.

Η συγκεκριμένη είχε ως βάση ένα παλιό και σάπιο Renault 5 που κάποιος παραχώρησε ευγενώς στον Milo και τους φίλους του. Σε πρώτη φάση, αυτοί το ζύγισαν –με ζυγαριά μπάνιου!– και υπολόγισαν πόσα άδεια κουτιά tetrapack από χυμό θα χρειάζονταν για να επιπλεύσει το αυτοκίνητο μαζί με τους επιβάτες του.

Το δεύτερο στάδιο ήταν να γδύσουν το εσωτερικό του R5 για να βρουν τυχόν τρύπες, και στη συνέχεια να τις βουλώσουν με αφρό πολυουρεθάνης. Καλού-κακού, πήραν μαζί τους και μια αυτοσχέδια ηλεκτρική αντλία, καθώς και το κλασικό κομμένο μπιντόνι χειροκίνητης απάντλησης.

Βήμα τρίτο: η προσθήκη μιας πλώρης από σιδηροδοκούς, στην οποία προσαρμόστηκε ο μπροστινός –και μεγάλος– πλωτήρας από κουτιά για την εξισορρόπηση του βάρους του κινητήρα. Μια άλλη σιδηροκατασκευή φτιάχτηκε πίσω για να στηριχτεί η εξωλέμβια, ενώ περαιτέρω πλευστότητα πρόσθεσαν σειρές από κουτιά στα πλάγια του αυτοκινήτου.

Δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίγουν οι πόρτες, οπότε ανοίχτηκε μια μεγάλη τρύπα στη σκεπή και προσαρμόστηκε μια σκάλα επιβίβασης-αποβίβασης για τους επιβάτες.

Το αυτοσχέδιο αμφίβιο ήταν έτοιμο και οι τρελο-Ολλανδοί ήταν τόσο σίγουροι για τους υπολογισμούς και την ποιότητα της κατασκευής τους, που οδήγησαν το Renault με φόρα κατευθείαν στο νερό! Κι αυτό επέπλευσε και κινήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, πέρα από λίγα χαμένα κουτιά που ξεκόλλησαν κατά τη δυναμική καθέλκυση.

Master Milo amphibious Renault 5

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το αμφίβιο έπλεε απόλυτα ζυγισμένο, οριζόντιο και με την ίσαλο στο σωστό ύψος ώστε να αποδίδει η εξωλέμβια χωρίς από την άλλη να βρίσκεται η εισαγωγή του κινητήρα μέσα στο νερό.

Όταν λοιπόν τελείωνε η βόλτα, ένας από τους Ολλανδούς τον ξαναέβαλε μπροστά, κούμπωσε την πρώτη στο κιβώτιο και το αυτοκίνητο βγήκε άνετα στη στεριά από τη ράμπα της όχθης!

Λίγη κόλλα ακόμα για να ξαναπροστεθούν τα χαμένα κουτιά – και το αμφίβιο της πεντάρας θα είναι έτοιμο για την επόμενη βόλτα.

[Πηγή: mastermilo82 / YouTube]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube