Αμφίβιο λεωφορείο για περιήγηση στο λιμάνι του Αμβούργου [video]

Αμφίβιο λεωφορείο για περιήγηση στο λιμάνι του Αμβούργου [video]

Φορτώνει επιβάτες στην πλατεία και μετά βουτάει στο νερό και κάνει βόλτες με ταχύτητα 6 κόμβων.

Το Hafencity Riverbus είναι βασισμένο σε πλαίσιο φορτηγού ΜΑΝ και έχει αμάξωμα/κύτος ουγγρικής κατασκευής, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα δύο διαφορετικών κόσμων.

Το όλο πρότζεκτ ξεκίνησε πριν 18 χρόνια, όταν ο ιδιοκτήτης του αμφίβιου λεωφορείου, Fred Franken, είδε κάτι αντίστοιχο στη Σιγκαπούρη και ήθελε να το φέρει στις γερμανικές… ακτές.

Όμως, λόγω της αυστηρής νομοθεσίας, χρειάστηκε χρόνος για να βγάλει άδεια, αφού ο γερμανικός ΚΟΚ δεν προβλέπει αμφίβια οχήματα. Όμως τελικά υπήρξε θετική ανταπόκριση. 

Η συντήρηση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σε ένα υδατοστεγανό όχημα. «Χρειάζεται ένα πολύ υψηλό επίπεδο τεχνικής γνώσης ώστε να φτάσεις γρήγορα σε όποια εξαρτήματα θέλουν επισκευή», λέει ο Mike Vannauer, τοπικός διευθυντής πωλήσεων της MAN Truck & Bus Deutschland GmbH.

Αφού ξεπεράστηκαν οι βασικές ανησυχίες, επιτράπηκε στο Hafencity Riverbus να πάρει επιβάτες για περιήγηση του λιμανιού Elbe στο Αμβούργο. Τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας του αμφίβιου λεωφορείου, κόπηκαν πάνω από 6.000 εισιτήρια!

Το αμφίβιο τουριστικό λεωφορείο μπορεί τελικά να υιοθετηθεί και από άλλες πόλεις (π.χ. Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη ή και Βενετία) αφού αξιωματούχοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο λιμάνι του Αμβούργου και έχουν ήδη ληφθεί παραγγελίες για άλλα πέντε έως επτά παρόμοια οχήματα.

Το Hafencity Riverbus μπορεί κανείς ακόμα και να το παρακολουθήσει στο marinetraffic.com, αφού είναι… σκάφος. Εκεί μάλιστα αναφέρεται ότι έχει μήκος 13 m, πλάτος 3 m, βύθισμα 1,4 m, μέγιστη ταχύτητα 6 κόμβων και σημαία… Βουλγαρίας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Amphicar, το αμφίβιο κάμπριο που μπορούσες να αγοράσεις πριν 50 χρόνια

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube