Αμερικανική ή ευρωπαϊκή Ford Mustang; [video]

Αμερικανική ή ευρωπαϊκή Ford Mustang; [video]

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι η αμερικανική Ford Mustang είναι εκ των πραγμάτων καλύτερη από την ευρωπαϊκή.

Ύστερα από δεκαετίες που οι Ευρωπαίοι λοιδωρούσαν τους Αμερικανούς για τα φθηνιάρικα pony cars, μπορούν πλέον να αγοράζουν τη νέα Mustang χωρίς αιδώ. Σπουδαία νέα για τους φαν των σπόρτσκαρ στη Γηραιά Ήπειρο! Φευ! Η από ’δώ Mustang, λένε οι Αμερικανοί, δεν είναι τόσο καλή όσο οι δική τους! Ή προσιτή, τέλος πάντων.


Για του λόγου το ασφαλές, ο Alex από το Car Throttle έβαλε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων για να μας ξεφουρνίσει μια συγκριτική λίστα της αμερικανικής και της euro-spec Mustang. Έτσι, για να καταλήξουμε σε μια ανάλυση του γιατί εκεί στα States αγοράζουν την καλύτερη Mustang. Ή τη διαφορετική που θα την προτιμούσες, σε πιο διπλωματική γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ford Mustang Fastback 5.0 GT V8 σε πίστα και δρόμο [video]

Και στην περίπτωση που είστε αρκετά τεμπέλης για να δείτε ένα video στα αγγλικά (υπάρχει κι αυτό), σας δίνουμε από κάτω των κύρια σημεία:

- H US διαθέτει αεραγωγούς στο καπό που καταργήθηκαν στο ευρωπαϊκό μοντέλο, λόγω διατάξεων για την ασφάλεια των πεζών.
- Οι αμερικανικές V8 είναι ισχυρότερες από τις βρετανικές, από τις δεξιοτίμονες δηλαδή, απ’ ό,τι φαίνεται λόγω της τροποποίησης της εξάτμισης για να φιλοξενηθεί ο άξονας του τιμονιού. Η διαφορά είναι σημαντική με 25 άλογα και 1,2 kgm λιγότερα. 
- Τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα έχουν διαφορετικά διαφορικά, με 3,55:1 έναντι του προαιρετικού 3,73:1 των αμερικανικών.
- Εμπρός και πίσω φώτα είναι διαφορετικά, με τα πίσω φώτα στα βρετανικά αυτοκίνητα να μην κάνουν τα φλας εφέ «slide style» που είναι σαφώς πιο μοντέρνο. Εμπρός τα ευρωπαϊκά φώτα έχουν ανακλαστήρες στη θέση των φώτων ημέρας LED σε διάταξη «τριών καθέτων»
- Οι πλευρικοί καθρέφτες είναι διαφορετικοί.
- Τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα δεν έχουν τη δυνατότητα των έξτρα καθισμάτων Recaro.
- H Ευρώπη δεν διαθέτει στην γκάμα GT350 ή Mustang V6.
- Και τέλος, η Mustang είναι τσάμπα στην Αμερική. Για να αγοράσεις τη βασική V8 στα States πρέπει να δώσεις περίπου 29.500 ευρώ, την ίδια στιγμή που πρέπει να δώσεις €42.600 στη Βρετανία και σχεδόν 62 χιλιάρικα στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ford Mustang Fastback 2.3 EcoBoost

Οπότε αν είσαι τρελός φαν της Mustang, η Αμερική σε περιμένει. Εάν δεν ήταν η κατάσταση τόσο χάλια στην ελληνική πραγματικότητα θα ήταν σαφές πως η παραπάνω προτροπή είναι αγνό και μόνο χιούμορ. Τώρα όμως, ενέχει κάπου πίσω, μακριά και μια αλήθεια (ευχή;). Από την άλλη, χαιρόμαστε πραγματικά που οι Αμερικανοί φτιάχνουν πλέον σπορ αυτοκίνητα που μπορούν να γοητεύσουν τους Ευρωπαίους. Τώρα απομένει και στην Ευρώπη να κατανοήσει ότι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, ακόμη κι αν είναι σπόρτσκαρ οφείλει να είναι φθηνότερο- στην τιμή, όχι στην ουσία.

[Πηγή Car Throttle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube