Alfa Romeo: Τα ηλεκτρικά δε χρειάζεται να διαφέρουν από τα συμβατικά μοντέλα

Alfa Romeo: Τα ηλεκτρικά δε χρειάζεται να διαφέρουν από τα συμβατικά μοντέλα

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo δηλώνει πως τα EV θα είναι σχεδιασμένα με το ίδιο πάθος και δυναμισμό που χαρακτηρίζει και εκείνα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δια στόματος του επικεφαλής σχεδιασμού της, του Ισπανού Alejandro Mesonero-Romanos, η Alfa Romeo έδωσε το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Λέγοντας δηλαδή πως τα ιδανικά με τα οποία σχεδιάζονται τα μοντέλα της δεν πρόκειται να αλλάξουν εξ αιτίας της ηλεκτροκίνησης.

Τα ιδανικά δηλαδή που έχουν δώσει μερικά από τα πλέον εντυπωσιακά αυτοκίνητα της αυτοκίνησης και συνεχίζουν να ξεχωρίζουν με σχήματα όπως της Giulia αλλά και της Tonale που έχει σχεδιάσει ο Αλέξανδρος Λιώκης.

«Ο εξηλεκτρισμός αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα κινούνται αλλά ο χαρακτήρας, οι αξίες και το στιλ παραμένουν. Το να σχεδιαστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να ξεχωρίζει επιτηδευμένα δεν έχει νόημα κατά τη γνώμη μου. Εμείς δε θα κάνουμε τα EV μας να διαφέρουν απλώς και μόνο επειδή είναι ηλεκτρικά».

Μάλιστα θεωρεί πως αργά ή γρήγορα αυτό θα το αποδεχθούν όλοι οι κατασκευαστές ως άσκοπο, ενώ πιστεύει πως στην BMW ο διαχωρισμός στη σχεδίαση του i3 είχε νόημα μόνο και μόνο επειδή τότε ήταν πάρα πολύ νωρίς.

Προφανώς βέβαια θα προκύψουν αλλαγές με αφορμή την ηλεκτροκίνηση. Δε θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, αφού τα μοντέλα που χρησιμοποιούν ειδικές γι’ αυτό το σκοπό πλατφόρμες έχουν διαφορετικές αναλογίες, με πολύ πιο κοντούς προβόλους, μεγαλύτερο μεταξόνιο και κατά κανόνα πιο ψηλή γραμμή. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το πόσο εντυπωσιακά και άρτια σχεδιαστικά θα είναι τα μελλοντικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

Γι’ αυτό ο Alejandro φροντίζει να θυμίζει συχνά στους σχεδιαστές της Alfa Romeo να μην επηρεάζονται από το γεγονός ότι θα σχεδιάζουν ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον. Σίγουρα είναι στόχος να φτιάξουν ένα σχήμα που να ξεχωρίζει, όμως πρέπει πάνω από όλα να είναι μια πραγματική Alfa Romeo που δε θα προσπαθεί να δείχνει ότι κινείται με ρεύμα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube