Alfa Romeo: Στόχος μας είναι η BMW

Alfa Romeo: Στόχος μας είναι η BMW

H Alfa Romeo επιβεβαίωσε το λανσάρισμα ενός δεύτερου SUV το 2024, ενώ δια στόματος Jean-Philippe Imparato έκανε γνωστό ότι στόχος της είναι στο προσεχές μέλλον να συγκρίνεται με τη BMW και σε επίπεδο τιμών.

Η Alfa Romeo κάτω από τη στέγη του ομίλου Stellantis έχει πλέον όλα τα εφόδια ώστε να πραγματοποιήσει το μεγάλο restart. Η Tonale είναι το πρώτο δείγμα γραφής αυτής της νέας τάξης πραγμάτων και... έπεται Brennero!

Όπως έγινε γνωστό, οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν επίσημα το 2024 το βασικό SUV/crossover της γκάμας του, τη Brennero, η οποία θα μπαίνει στην πρίζα μεν (θα χτιστεί πάνω στην CMP πλατφόρμα του ομίλου PSA) αλλά θα διαθέτει και εκδόσεις με παραδοσιακούς θερμικούς κινητήρες.

Alfa Romeo

Την είδηση έκανε γνωστή ο ισχυρός άνδρας της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της Peugeot, δεν αρκέστηκε μονάχα στην αποκάλυψη της συγκεκριμένης είδησης. Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος της Alfa Romeo είναι τα μοντέλα της να «κοντράρουν» επί ίσοις όροις τα αντίστοιχα της BMW σε όλους τους τομείς. Και όταν λέμε σε όλους εννοούμε και σε επίπεδο τιμών, κάτι που όπως άφησε να εννοηθεί θα καταστεί εφικτό μέσα στην επόμενη πενταετία!

Η Brennero θα παρουσιαστεί επίσημα όπως προαναφέραμε το 2024, ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 2025, θα ακολουθήσει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, με τη γκάμα να συμπληρώνουν σε πρώτη φάση οι αντικαταστάτες των Giulia και Stelvio. Και έπεται συνέχεια... 

Alfa Romeo

Ο Imparato πιστεύει πολύ στο πλάνο της Alfa Romeo, δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι δε φοβάται τον premium ανταγωνισμό σε επίπεδο ποιότητας και πιστεύει ακράδαντα ότι τα νέα μοντέλα της φίρμας με το σπορ DNA που κυλάει στις φλέβες τους θα κάνουν τη διαφορά στην κλάση τους.

Μάλιστα έχει αποφασίσει κάθε νέο μοντέλο της Alfa Romeo που θα παρουσιάζεται από δω και στο εξής να ταξιδεύει και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, πατώντας τους τροχούς του στην αμερικανική αγορά. Στόχος είναι μέχρι το 2030 η ιταλική φίρμα να έχει μια πλήρη γκάμα μοντέλων στις πιο mainstream κατηγορίες της αγοράς η οποία φυσικά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube