Alfa Romeo: Oι πελάτες μας δεν θέλουν μεγάλες οθόνες

Alfa Romeo: Oι πελάτες μας δεν θέλουν μεγάλες οθόνες

Έρευνες της Alfa Romeo έδειξαν ότι οι πελάτες της δεν θέλουν μεγάλες οθόνες, θέλουν απλά να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

Alfa Romeo

Στις μέρες μας, πολλοί είναι οι κατασκευαστές που συμμετέχουν σε έναν άτυπο αγώνα για το ποιος θα τοποθετήσει στο μοντέλο του τη μεγαλύτερη οθόνη, με τα περισσότερα ηλεκτρονικά καλούδια.

Η Alfa Romeo ωστόσο έχει αποφασίσει να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση στα μελλοντικά μοντέλα της καθώς σύμφωνα με εσωτερική της έρευνα, οι πελάτες της δε θέλουν μεγάλες οθόνες, θέλουν απλά να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

Μιλώντας στο Autocar, το αφεντικό της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, ανέφερε ότι τα νέα της μοντέλα δε θα έχουν τεράστιες οθόνες.

«Σέβομαι αυτό που κάνουν μάρκες όπως η Mercedes-Benz, αλλά οι πελάτες μου δεν θέλουν οθόνες ενός μέτρου ούτε 200 συστήματα υποβοήθησης. Δεν ενδιαφέρει τον αγοραστή μας να δει στο αυτοκίνητο του τι καιρό θα κάνει σε τρεις εβδομάδες από τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Imparato.

Alfa Romeo

O ίδιος τόνισε ότι οι νέες Alfa Romeo θα διατηρήσουν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων «Cannocchialle», προσθέτοντας όμως ένα μεγάλο head-up display. 

To πρώτο μοντέλο που θα υιοθετήσει τη νέα σχεδίαση ταμπλό θα κάνει ντεμπούτο το 2025 και θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα STLA του Ομίλου Stellantis.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του πάντως, ο Imparato είχε δηλώσει ότι από το 2025 το infotainment των μοντέλων της Alfa Romeo θα είναι γεμάτο νέες και μοναδικές λειτουργίες και οθόνη του θα έχει διαγώνιο που θα ξεπερνά τις 13".

Alfa Romeo

Θυμίζουμε ότι σήμερα οι Tonale, Stelvio και Giulia εξοπλίζονται με τον ψηφιακό πίνακα «Cannocchialle» μεγέθους 12,3". Στις Giulia και Stelvio η οθόνη του infotainment έχει διαγώνιο 8,8", ενώ στην Tonale 10,25".

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube