Alex Zanardi: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ατύχημα

Alex Zanardi: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ατύχημα

Ο πρώην οδηγός F1 και παρολυμπιονίκης βρίσκεται στην εντατική μετά από ατύχημα με το ποδήλατό του.

Ο Alex Zanardi νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιταλίας μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι σε τροχαίο ατύχημα.

Ο πρώην οδηγός της F1 και τέσσερις φορές παρολυμπιονίκης οδηγούσε το ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατό του λίγο έξω από την πόλη Pienza που βρίσκεται κοντά στη Sienna όταν συγκρούστηκε με φορτηγό. Το ατύχημα έγινε την Παρασκευή με τον 53χρονο Zanardi να μεταφέρεται εσπευσμένα μέσω αέρος σε κοντινό νοσοκομείο. Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως μετά από εγχείρηση στο κεφάλι, ο Zanardi μεταφέρθηκε στην εντατική όπου και παραμένει.

Ο Alex Zanardi έγινε γνωστός από την καριέρα του στην F1 τη δεκαετία του '90, περνώντας από Jordan, Minardi και Lotus. Μετά από ένα πέρασμα στο αμερικανικό πρωτάθλημα CART όπου κατέκτησε δύο τίτλους το 1997 και το 1998, ο Zanardi επέστρεψε στην F1 οδηγώντας για την ομάδα της Williams. Το 2001 αποφάσισε να επιστρέψει στo CART όπου είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα EuroSpeedway Lausitz (Γερμανία) που οδήγησε σε ακρωτηριασμό των ποδιών του στα 34 του χρόνια.

zanardi

Υπόδειγμα αποφασιστικότητας και θάρρους, ο Zanardi επέστρεψε στους αγώνες σε λιγότερο από 4 χρόνια μετά από το ατύχημα, οδηγώντας ειδικά διαμορφωμένα αγωνιστικά οχήματα στο πρωτάθλημα WTCC από το 2005 μέχρι το 2009.

Ο Zanardi συμμετείχε επίσης με πολύ μεγάλη επιτυχία στους Παρολυμπιακούς αγώνες ως ποδηλάτης, κερδίζοντας 4 χρυσά μετάλλια στο Λονδίνο (2012) και το Ρίο (2016). 

Από χθες Παρασκευή, το hashtag #ForzaAlex είναι trending στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους θαυμαστές του οδηγού και παρολυμπιονίκη να στέλνουν τη θετική τους ενέργεια για να ξεπεράσει αυτό τον πολύ σοβαρό τραυματισμό.

[Πηγή: Formula1.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube