Το ακριβότερο Nissan 370Z προέρχεται από το Fast & Furious

Το ακριβότερο Nissan 370Z προέρχεται από το Fast & Furious

Το βελτιωμένο σπόρτσκαρ ήταν μέρος της συλλογής του Paul Walker και δημοπρατήθηκε έναντι $105.600.

Το βελτιωμένο Nissan 370Z από την ταινία Fast & Furious: Fast Five (2011) το οποίο είχε στην κατοχή του ο ηθοποιός Paul Walker πριν φύγει από τη ζωή, δημοπρατήθηκε έναντι $105.600 από τον οίκο Barrett-Jackson στο Scottsdale.

Το ιδιαίτερο αυτό 370Z είναι του 2009 και φορά ένα σχετικά διακριτικό  bodykit (για τα δεδομένα της ταινίας), το οποίο περιλαμβάνει σπλίτερ, μαρσπιέ, σταθερή αεροτομή και γαλάζιες εξάκτινες ζάντες (στη μεγάλη οθόνη φορούσε διαφορετικούς τροχούς και καπό από ανθρακονήματα). Στο εσωτερικό βρίσκουμε αφαιρούμενο τριάκτινο τιμόνι αγωνιστικού τύπου και bucket κάθισμα της Recaro για τον οδηγό.

Nissan 370Z Fast & Furious

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εργοστασιακός και ατμοσφαιρικός κινητήρας V6 3,7 λίτρων που αποδίδει 331 PS - παρόλο που πίσω από τον προφυλακτήρα υπάρχει ένα ψεύτικο intercooler και βρίσκουμε δύο μπουκάλες NOS στην καμπίνα. Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα σε συνδυασμό με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοίνωνε η Nissan, η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 5,3" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Αυτό είναι το ακριβότερο 370Z που έχει πουληθεί μέχρι στιγμής (προφανώς λόγω του διάσημου ιδιοκτήτη), καθώς ακόμα και ένα ολοκαίνουριο Nissan 370Z Nismo του 2020 ξεκινά από τα $45.790 στις ΗΠΑ.

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube