Ακούς ροκ; Γίνεσαι επιθετικός οδηγός!

Ακούς ροκ; Γίνεσαι επιθετικός οδηγός!

Έρευνα από ειδικούς κινεζικού πανεπιστημίου αποκαλύπτει ότι το είδος της μουσικής στο αυτοκίνητο επηρεάζει ανάλογα τη συμπεριφορά του οδηγού. Και η ροκ σε κάνει να οδηγείς πιο απερίσκεπτα.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από το κινεζικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Guangdong στο διεθνές περιοδικό για την περιβαλλοντική έρευνα και τη δημόσια υγεία, αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη μουσική που παίζεται στο αυτοκίνητο. Η μελέτη που διεξήχθη για λόγους πρόληψης ατυχημάτων δείχνει ότι το είδος της μουσικής αλλάζει τη συμπεριφορά του οδηγού.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αρκετούς εθελοντές σε προσομοιωτή οδήγησης για να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους, ανάλογα με το μουσικό είδος που έπαιζε στην καμπίνα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι οδηγοί που διεγείρονται από μουσική με υψηλό τέμπο τείνουν να οδηγούν πάνω από το όριο ταχύτητας και πιο επιθετικά από εκείνους που το ραδιόφωνό τους ήταν κλειστό ή απλώς έπαιζε μια ήρεμη playlist. Η πρώτη ομάδα οδηγούσε κατά μέσο όρο 16 km/h ταχύτερα από τη δεύτερη ομάδα στην ίδια διαδρομή, αλλάζοντας δύο φορές συχνότερα λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι λάτρεις της ροκ ή της ηλεκτρονικής τρανς λοιπόν, προειδοποιούνται. Οι ερευνητές συνιστούν να ακούτε τραγούδια με μέγιστο ρυθμό 120 bpm για ήρεμη και ασφαλή οδήγηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube