Ακόμα μία κόντρα pick-up με πρωταγωνιστή το VW Amarok V6 TDI [video]

Ακόμα μία κόντρα pick-up με πρωταγωνιστή το VW Amarok V6 TDI [video]

Η ισχυρότερη έκδοση του VW Amarok απέναντι στην αντίστοιχη Mercedes-Benz X-Class, το Ford Ranger Raptor και την προηγούμενη γενιά Ford F-150 Raptor.

Το carwow οργάνωσε μια ακόμη κόντρα μεταξύ των ταχύτερων pick-up της αγοράς, μετά από την περσινή κυριαρχία του VW Amarok 3.0 V6 TDI που πλέον καλείται να αντιμετωπίσει πιο ισάξιο ανταγωνισμό. Μπορεί μια τέτοια δοκιμασία να φαντάζει ανούσια για την κατηγορία των pick-up αφού οι επιδόσεις στην ευθεία δεν είναι προτεραιότητα του αγοραστικού κοινού, όμως έχει ενδιαφέρον η σύγκριση των δύο γερμανικών V6 με πολύ παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

 

Να θυμίσουμε πως στο προηγούμενο drag race, το VW Amarok 3.0 V6 TDI με απόδοση 258 PS και 580 Nm ροπής είχε επικρατήσει με τεράστια διαφορά έναντι των αντιπάλων του που όμως εξοπλίζονταν με 4κύλινδρους κινητήρες. Για μια πιο δίκαιη αναμέτρηση, αυτή τη φορά απέναντί του βρίσκεται η ισχυρότερη έκδοση της Mercedes-Benz X-Class με τον αντίστοιχο 3.0 V6 diesel να αποδίδει 258 PS και 550 Nm ροπής.

Εκτός από τα δύο κορυφαία V6, στην κόντρα συμμετείχε το Ford Ranger Raptor με τον 4κύλινδρο twin-turbo πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων απόδοσης 213 PS και 500 Nm ροπής το οποίο είναι εστιασμένο σε εκτός δρόμου διαδρομές. Επικουρικός αποδείχθηκε και ο ρόλος του γέρικου Ford F-150 Raptor SuperCrew με ελαστικά εκτός δρόμου και τον ατμοσφαιρικό V8 6,2 λίτρων να αποδίδει 411 PS και 585 Nm ροπής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube