Αγοράστε το πρες-παπιέ του «Ριχάρδου»!

Αγοράστε το πρες-παπιέ του «Ριχάρδου»!

Το Ford GT από χρυσό 18 καρατίων σε κλίμακα 1:25 είναι ένα καλό –αν και ακριβούτσικο– δώρο για τα Χριστούγεννα.

Έχουμε δει κατά καιρούς κάμποσα πανάκριβα μοντελάκια αυτοκινήτων, αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο.

Πρόκειται για ένα Ford GT του 2006 σε κλίμακα 1:25, αλλά κατασκευασμένο από μασίφ χρυσό 18 καρατίων. Ευτυχώς, ξέφυγε από τον «Ριχάρδο», οπότε μπορείτε να το αποκτήσετε εσείς, «χτυπώντας» το στη διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Sotheby’s. Απλά, λάβετε υπόψη ότι η τελική τιμή πώλησής του εκτιμάται κάπου ανάμεσα στα 25.000 και τα 35.000 ευρώ.

Δεν πληρώνετε μόνο το χρυσάφι, αλλά και τη μαστοριά των δημιουργών του, Ahee Jewelers του Grosse Point, στο Michigan των ΗΠΑ. Αυτοί έφτιαξαν και συναρμολόγησαν τα διάφορα κομμάτια. Ανοίγοντας τις πόρτες, αποκαλύπτεται το εσωτερικό, με το τιμόνι, το ταμπλό, τα καθίσματα και τα πεντάλ. Ο «κομπρεσοράτος» κινητήρας είναι σε πλήρη θέα μέσα από το πίσω παράθυρο και οι τροχοί είναι ντυμένοι με πραγματικό λάστιχο. Υπάρχουν οι εξατμίσεις, ο πίσω διαχύτης και η πινακίδα κυκλοφορίας που γράφει “FORD 1”. Το μοντέλο έχει μήκος 18 cm και ζυγίζει κάπου ενάμισι κιλό, οπότε ο αέρας δεν θα μπορεί να πάρει τα χαρτιά από το γραφείο σας.

H ειδική βιτρίνα από πλαστικό, με τη βάση-καθρέφτη για το μοντέλο, περιλαμβάνεται στην τιμή.
 
Όπως και στα πραγματικά αυτοκίνητα που δημοπρατεί, ο Sotheby’s αναφέρει λεπτομερώς την κατάσταση του μοντέλου, λέγοντας ότι έχει κάποιες μικρές γρατζουνιές και λίγη φθορά στα σημεία που κλείνουν οι πόρτες. Ζητήστε λοιπόν κάποια έκπτωση, αν και οι προσφορές βρίσκονται ήδη στα $24.000 (€21.200) με τη δημοπρασία να λήγει στις 3 Δεκεμβρίου…

[Πηγή: Sotheby’s US]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube