Αγορά Hyundai απευθείας στο Amazon!

Αγορά Hyundai απευθείας στο Amazon!

Το Amazon, το οποίο δεν χρειάζεται συστάσεις, συνεργάζεται με τη Hyundai για να πουλήσει τα μοντέλα της φίρμας στις ΗΠΑ απευθείας στην πλατφόρμα του.

Hyundai, Amazon

Το Amazon είναι ο κορυφαίος ιστότοπος διαδικτυακών πωλήσεων στον πλανήτη, ο οποίος καταφέρνει να εξασφαλίσει σχεδόν μία στις πέντε πωλήσεις στον web.

Επομένως, ήταν σχεδόν περίεργο το γεγονός ότι αυτό το μεγαθήριο, που πουλά σχεδόν ό,τι μπορεί να πουληθεί, δεν πρόσφερε ακόμη στους πελάτες του ένα τόσο μαζικό καταναλωτικό προϊόν όπως είναι το αυτοκίνητο. Και δεν μιλάμε για αξεσουάρ και γκάτζετ για το αυτοκίνητο, που αφθονούν στο Amazon, ούτε για εφάπαξ προσφορές ή καμπάνιες -θυμόμαστε την ειδική γκάμα «Amazon» στη SEAT που μπορούσε βέβαια να κάνει μόνο προ-κράτηση. Ή την παραγγελία BMW i3 στην Ιαπωνία το 2015. Τώρα αφορά το αυτοκίνητο ολόκληρο, διαδικασία που η Amazon είχε βάλει στα σκαριά ήδη από το 2016.

Η συνεργασία Amazon και Hyundai περιλαμβάνει και βοηθό Alexa που θα δίνει το παρών στα αυτοκίνητα του κατασκευαστή από το 2025

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι κατασκευαστές κλειδώνουν τα κανάλια των πωλήσεών τους και κάποιοι, δρομολογούν αριθμό διαδικτυακών πωλήσεων για το δικό τους δίκτυο και μέσω των δικών τους σάιτ.

Hyundai, Amazon

Αλλά μπορούμε πλέον να μιλάμε σε παρελθόντα χρόνο. Η συνεργασία που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη 16/11 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles από τον αμερικανικό κολοσσό και τη Hyundai, ανοίγει την πόρτα για «πραγματική» πώληση στο Amazon. Απευθείας!

Μέχρι τώρα, η Amazon USA προσέφερε τη δυνατότητα επιλογής ενός μοντέλου Hyundai, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να περάσεις από την αντιπροσωπεία για να ολοκληρώσεις την πώληση. Από το 2024 αυτό δεν θα είναι πλέον απαραίτητο. Η όλη διαδικασία επιλογής μοντέλου, επιλογής έξτρα και ολοκλήρωσης της πώλησης (πληρωμή) θα μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα. Θα προσφέρονται δε λύσεις χρηματοδότησης και ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει να παραδοθεί το αυτοκίνητό του σε αντιπροσωπεία της Hyundai ή απευθείας στο σπίτι του!

Hyundai, Amazon

Αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε, η επιχείρηση δεν πηγαίνει μόνο προς μία κατεύθυνση. Η Amazon γίνεται βιτρίνα για τη Hyundai, αλλά σε αντάλλαγμα, ο Κορεάτης κατασκευαστής δεσμεύεται στην Amazon να χρησιμοποιεί κατά προτίμηση το σύστημα cloud AWS. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η Hyundai ονομάζει την AWS ως τον προτιμώμενο πάροχο cloud για να διευκολύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών, της παραγωγής και της εξυπηρέτησης πελατών της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Αλλά επίσης, η ενσωμάτωση του Alexa, του προσωπικού βοηθού της Amazon, στα μοντέλα του Ομίλου Hyundai έχει προγραμματισθεί για το 2025. Αυτό θα επιτρέψει να διαχειρίζεσαι από το αυτοκίνητο την ατζέντα σου, να συλλέγεις διαδικτυακά πληροφορίες ή να διαχειρίζεσαι εξ αποστάσεως τα διασυνδεδεμένες συνήθειές σου...

Εν ολίγοις, φαίνεται ότι σιγά σιγά η αγορά ενός αυτοκινήτου όπως την ξέραμε θα περάσει στην Ιστορία, μέσω μιας άυλης αγοραπωλησίας. Σαν να αγοράζεις λευκή συσκευή, για παράδειγμα. «Ρε, πού πάμε;», που θα ’λεγε και ο αείμνηστος Βασίλης Αυλωνίτης.

Hyundai, Amazon

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Hyundai είναι ο πρώτος κατασκευαστής που συνεργάζεται με την Amazon με αυτόν τον προηγμένο, 100% ολοκληρωμένο τρόπο, παραμένει έκπληξη. Θα φανταζόμασταν ότι η αμερικανική εταιρεία θα βασιζόταν σε έναν Αμερικανό κατασκευαστή και όχι σε έναν Ασιάτη...

Τέλος, δεν γίνεται λόγος για ειδικές τιμές στο Amazon. Ωστόσο, αυτό είναι που κάνει επιτυχημένο τον αμερικανικό κολοσσό: Το να βρίσκεις τα πάντα εκεί και φθηνότερα απ’ ό,τι στα καταστήματα. Εκείνο που προσώρας δεν γνωρίζουμε είναι αν η συνεργασία αυτή θα εφαρμοστεί σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube