Αγωνιστικό Toyota GR Yaris AP4

Αγωνιστικό Toyota GR Yaris AP4

Επικεφαλής σχεδιασμού του Toyota GR Yaris AP4 ήταν ο ελληνοαυστραλός Nick Hogios στη Μελβούρνη.

H Toyota Αυστραλίας σε συνεργασία με την Gazoo Racing παρουσίασαν σήμερα το αγωνιστικό GR Yaris AP4 που βασίζεται στην κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού σουπερμίνι με επεμβάσεις σε μηχανικά μέρη και αεροδυναμική έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στο νέο του ρόλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris: Πού μπορείς να το βρεις με €24.000;

Εξωτερικά, το GR Yaris AP4 απέκτησε νέα αεροδυναμικό πακέτο που αποτελεί δημιουργία του σχεδιαστικού κέντρου της Toyota στη Μελβούρνη με επικεφαλής τον ελληνοαυστραλό Nick Hogios. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Όλοι μας στο Toyota Product Design είμαστε απόλυτα παθιασμένοι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για να εμπλακούμε σε project σαν και αυτό. Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Είναι ένα αγωνιστικό όχημα, δεν υπάρχει για να δείχνει όμορφο παρόλο που θέλαμε να το κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται και αυτό είναι μέρος της φιλοσοφίας της Gazoo Racing - η ομορφιά της λειτουργικότητας.»

Toyota GR Yaris AP4

Στο Port Melbourne θα γίνεται και η παραγωγή του bodykit το οποίο περιλαμβάνει προεκτάσεις των εμπρός και πίσω φτερών με ενσωματωμένες εσοχές, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, εισαγωγή αέρα στο καπό, νέους καθρέφτες, επιπλέον εισαγωγή αέρα στην οροφή και μια τεράστια φτερούγα από ανθρακονήματα στην ουρά. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πολυάκτινες ζάντες σε λευκή απόχρωση που ταιριάζουν γάντι με τον χαρακτήρα της έκδοσης.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές AP4 που ισχύουν στην περιοχή Asia Pacific. Το GR Yaris AP4 θα τρέξει στο τοπικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας με την ομάδα Toyota Gazoo Racing Australia και οδηγό τον τετράκις πρωταθλητή Neal Bates.

[Πηγή: CarExpert.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube