Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο για να σώσει τραυματία [video]

Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο για να σώσει τραυματία [video]

Ένα αεροπλάνο προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Αυστραλίας προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε οδηγό που είχε τραυματιστεί σοβαρά μετά από ανατροπή του αυτοκινήτου του.

Ένα αεροπλάνο της υπηρεσίας Royal Flying Doctor Service (RFDS) της Αυστραλίας προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Νότιας Αυστραλίας για να σώσει οδηγό που είχε τραυματιστεί σοβαρά, μετά από ανατροπή του αυτοκινήτου του.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στην εθνική οδό Eyre το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα SUV της Toyota ανετράπη σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της πεδιάδας Nullarbor, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 53χρονος οδηγός του. 

crash

Το πλήρωμα του αεροπλάνου του RFDS κλήθηκε να ανασύρει τον οδηγό από το αυτοκίνητο και να σταθεροποιήσει την κατάστασή του, καθώς ήταν σοβαρά τραυματισμένος. Το RFDS Pilatus PC-12, μετά την απογείωσή του από το Port Augusta, προσγειώθηκε σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου που ήταν ειδικά σχεδιασμένο για να λειτουργεί ως διάδρομος προσγείωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το RFDS συνεργάστηκε με την αστυνομία για να ελέγξει την κυκλοφορία, ώστε το αεροπλάνο να μπορεί να προσγειωθεί με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο. 

Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του RFDS, Dr Mardi Steere, είπε πως «οι πιλότοι μας γνωρίζουν ακριβώς ποιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι το κατάλληλο μέρος για να προσγειωθούν ως αυτοσχέδια λωρίδα προσγείωσης. Έχουμε μερικά μέρη στη Νότια Αυστραλία όπου ο αυτοκινητόδρομος διευρύνεται και ενισχύεται σκόπιμα για να είναι μια λωρίδα προσγείωσης έκτακτης ανάγκης».

Τον τραυματία εντόπισε οδηγός φορτηγού που ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.  Μια νοσοκόμα και ένας εθελοντής της πυροσβεστικής οδήγησαν περίπου 100 km και έφτασαν πρώτοι στο σημείο, ενώ το ορυχείο Iluka έστειλε παραϊατρικό προσωπικό από απόσταση 300 km. 

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Αδελαΐδας, με το RFDS να ενημερώνει ότι η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube