$750.000 για το Ford GT Merkury 4

$750.000 για το Ford GT Merkury 4

Ένα από τα οκτώ μοντέλα που βελτιώθηκαν από τον Camilo Pardo.

Mια ενδιαφέρουσα αγγελία εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα στη σελίδα hemmings με το Ford GT Merkury 4 - το τρίτο από τα συνολικά οκτώ βελτιωμένα μοντέλα που φέρουν την υπογραφή του Camilo Pardo.

Για όσους δε γνωρίζουν αυτό το όνομα, ο Αμερικανός Camilo Pardo ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού του πρωτοτύπου Ford GT40 (2002) αλλά και του μοντέλου παραγωγής Ford GT (2005).

Merkury 4

Η βαφή Mirrachrome με τα γραφικά Gulf σε πορτοκαλί και σατέν μαύρο χρώμα εξελίχθηκαν αποκλειστικά για το Merkury 4 και χρειάστηκε ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο προφυλακτήρας της GTG και οι απολήξεις της αγωνιστικής εξάτμισης της Ford ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα, όπως στο κλασικό GT40 Mark II.

Η εικόνα συμπληρώνεται από αγωνιστικές ζάντες της HRE που φορούν ελαστικά Michelin (με διαστάσεις 275/30ZR19 εμπρός και 345/30ZR20 πίσω) και τις ασημένιες δαγκάνες φρένων.

Merkury 4

Οι μηχανικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν έναν Whipple Supercharger δεύτερης γενιάς και βελτιωτική εισαγωγή GTG που αυξάνουν την απόδοση του κινητήρα σε 725 PS στους πίσω τροχούς. Επίσης, το μοντέλο εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Penske.

Το αυτοκίνητο έχει 6.437km στο οδόμετρο, ήταν παρκαρισμένο σε κλιματιζόμενο γκαράζ και έρχεται μαζί με φωτογραφικό αρχείο από όλες τις βελτιώσεις που έχει δεχθεί. Σύμφωνα με την αγγελία η τιμή του φτάνει τα $750.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube