70 χρόνια Ferrari, 350 ειδικές εκδόσεις

70 χρόνια Ferrari, 350 ειδικές εκδόσεις

Η Ferrari θα γιορτάζει τα 70 χρόνια της ύπαρξής της με την προσεχή διάθεση 350 μοντέλων που το καθένα από αυτά θα είναι μοναδικό.

Σχεδόν 70 χρόνια πίσω, το 1947, η πρώτη Ferrari βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Στο Mondial de lAutomobile 2016, τον προσεχή Οκτώβριο στο Παρίσι, η μοντενέζικη φίρμα θα γιορτάσει το γενέθλιο γεγονός. Αλλά πώς μπορείς να γιορτάσεις τα 70ά γενέθλιά σου; Η Ferrari κατέληξε με τη διάθεση 350 ειδικών εκδόσεων.

Το Autocar αναφέρει ότι η Ferrari προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση σε 100 ιδιοκτήτες και συλλέκτες στη Βενετία το περασμένο σαββατοκύριακο.

«Όλο το τιμ μας στο Maranello ανέτρεξε στην 70χρονη ιστορία της εταιρείας και προσπάθησε να εντοπίσει τα πιο εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος στην ιστορία της Ferrari, τα πιο εμβληματικά σχήματα και τα πιο εμβληματικά σαλόνια», είπε ο Enrico Galliera, επικεφαλής του μάρκετινγκ της εταιρείας, στο Autocar.

Για καθένα από τα πέντε μοντέλα που αποτελούν την γκάμα της Ferrari θα υπάρξουν 70 ειδικές εκδόσεις που θα είναι εμπνευσμένες από αυτά τα αυτοκίνητα, και η Ferrari εργάζεται πάνω σε αυτό το πρότζεκτ.

«Αυτό σημαίνει ότι θα κατασκευάσουμε και θα παραδώσουμε 350 μοναδικά αυτοκίνητα. Κάθε ένα από αυτά θα είναι μοναδικό», είπε ο Galliera.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 458 Speciale [video]

Το πιο επίπονο για τη Ferrari, ωστόσο, είναι πώς θα επιλέξει μεταξύ των ιδιοκτητών και των συλλεκτών για το πού θα πουλήσει κάθε αυτοκίνητο. Ο Sergio Marchionne, που είναι και πρόεδρος της Ferrari, το χαρακτήρισε ως «το πιο δύσκολο μέρος από αυτά που έχουμε να κάνουμε».

Και πρόσθεσε: «Είναι επίπονο, είναι κάτι που θα επιθυμούσα να μην το έχω να το κάνω, αλλά απαιτείται από τη φίρμα. Κι αν υπάρχει κάποιος από το κοινό που θα υποστεί αυτή την “κακομεταχείριση” του ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη. Απλώς έχετε στο μυαλό σας ότι αυτές οι ειδικές εκδόσεις θα ξαναεμφανιστούν και θα σας διαβεβαιώσουμε ότι θα φροντίσουμε τότε να επανορθώσουμε αν κάτι πήγε στραβά».

Το να μην κατορθώσεις να πάρεις την Ferrari ειδικής έκδοσης που επιθυμείς είναι πιθανόν απογοητευτικό για κάποιους, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι για τους περισσότερους, ακόμη και ιδιοκτήτες ή συλλέκτες, θα καταφέρουν να ζήσουν με αυτό.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube