63 Porsche ντριφτάρουν στον πάγο με -38 °C [video]

63 Porsche ντριφτάρουν στον πάγο με -38 °C [video]

H εκδήλωση «Snow Force» στα παγωμένα βάθη της Ασίας ήταν μια εντυπωσιακή προσπάθεια της Porsche να βρεθεί κοντά με μέρος της πελατείας της.

Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές γρήγορων αυτοκινήτων, έτσι και η Porsche συσπειρώνει την πελατεία της και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μαζί της. Και οι τρόποι που χρησιμοποιούν για να γίνει αυτό είναι το λιγότερο εντυπωσιακοί.

To πιο πρόσφατο παράδειγμα της παραπάνω πρακτικής ή καλύτερα στρατηγικής επικοινωνίας ήταν το event «Snow Force», στη Μογγολία, όπου όχι λιγότερες από 63 Porsche συνάχθηκαν στην παγωμένη γη του Yakeshi.

Η περιοχή που βρίσκεται στη βορειοανατολική Εσωτερική Μογγολία, στην Κίνα, επελέγη από την Porsche γι’ αυτό το event, με το θερμόμετρο των αυτοκινήτων να δείχνει την τρομακτική θερμοκρασία των -38 °C. Μια περιοχή που γνωστή για τις χαμηλές θερμοκρασίες της, ακόμη και το καλοκαίρι. Να φανταστείτε ότι η μέση χαμηλή θερμοκρασία τον Ιούνιο είναι 4,8 °C και η υψηλή 22,1 °C.

Και μην σκεφτείτε ότι οι συμμετέχοντες έδωσαν το παρών αποκλειστικά με Cayenne. Αντιθέτως όλη η γκάμα της Porsche ήταν παρούσα και της ζητήθηκε τα μέλη της να «μαστιγωθούν» ανηλεώς στο χιόνι και στον πάγο. Βέβαια, το πρώτο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό μέρος του event ήταν ότι ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες το ζέσταμα να γίνει με… καρτ. Έτσι όλοι πήραν μια πρώτη γεύση των συνθηκών που επικρατούσαν και μπόρεσαν να αντιληφθούν τη σημαίνει οδήγηση σε τόσο ολισθηρή επιφάνεια.

Το να πηγαίνεις με τις πάντες μια Porsche είναι προφανώς μια άκρως πληθωρική και διασκεδαστική δραστηριότητα σε κάθε τύπο επιφάνειας. Αλλά στο Yakeshi με το παγωμένο έδαφος να κρατά τη φθορά των ελαστικών και τον κίνδυνο κάποιου σχισίματος στο μίνιμουμ, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σε σταματήσει από να «λιώσεις» ό,τι αυτοκίνητο από το Zuffenhausen πέσει στα χέρια σου.

Βέβαια, όπως φαντάζεστε, το κόστος συμμετοχής, σε μια τέτοια εκδήλωση είναι υπέρογκο ακόμη και για ανθρώπους που έχουν τον τρόπο τους. Από την άλλη, η εκπαίδευση σε τέτοιες συνθήκες από πεπειραμένους εκπαιδευτές είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου, που αγοράζεται συνήθως με βάση την οικονομική και όχι την οδηγική επάρκεια του κατόχου. Πάντως, να σας πούμε ότι αντίστοιχα προγράμματα γίνονται και σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα από πιο μαζικές εταιρείες, με σαφώς μικρότερο κόστος συμμετοχής. Θα επανέλθουμε μα ειδικό αφιέρωμα για όποιον ενδιαφέρεται.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube