50% κάτω το κόστος εξέλιξης στην Opel

50% κάτω το κόστος εξέλιξης στην Opel

Η Opel θα κερδίσει μέχρι και 50% στο κόστος εξέλιξης, χάρη στις πλατφόρμες του Groupe PSA.

Η Opel αναμένεται να εξοικονομήσει μέχρι και το ήμισυ του κόστους εξέλιξης για τα νέα μοντέλα της, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες, ηλεκτρονικά συστήματα και ενεργά συστήματα πλαισίου, καθώς και συστήματα κίνησης από το μητρικό Group PSA.

Οι πλατφόρμες των αυτοκινήτων αντιπροσωπεύουν το 60% του κόστους των υλικών για ένα νέο μοντέλο. Επιπλέον οι πλατφόρμες PSA είναι συμβατές με μονάδες κινητήρων, καθίσματα, συστήματα συγκράτησης, όργανα ελέγχου και infotainment που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διαφορετικές φίρμες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Opel.

«Χάρη στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από κοινού, ανάλογα με τα προγράμματα, θα εξοικονομούμε μεταξύ 20% και 50% του κόστους εξέλιξης για κάθε νέο μοντέλο Opel/Vauxhall σε σύγκριση με τον προκάτοχό του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller.

Ένα ολοκαίνουργιο Corsa, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο χρόνο, εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στη κόμπακτ πλατφόρμα του Group PSA, δήλωσε η Opel. Το SUV Grandland X και το οικογενειακό μοντέλο ελεύθερου χρόνου (LAV-leisure activity vehicle), Combo Life, βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2.

Να θυμίσουμε ότι το Group PSA πέρυσι αγόρασε την Opel και τη βρετανική θυγατρική της, Vauxhall, από την General Motors έναντι συμφωνίας ύψους 2,6 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube