421 άλογα έχει η νέα Mercedes-AMG A45 S

421 άλογα έχει η νέα Mercedes-AMG A45 S

Είναι σίγουρο. Ξεπερνά το Audi RS3 στην κόντρα του ισχυρότερου hatchback στον πλανήτη.

Αποκαλύφθηκε από ένα έγγραφο ασφαλιστικής εταιρείας η ιπποδύναμη της νέας Mercedes-AMG A45, τόσο στην απλή όσο και στην έκδοση S.

Στα έγγραφα τα οποία μπορείτε να δείτε η ημερομηνία παραγωγής είναι Δεκέμβριος 2018. Κατά την προσφιλή τακτική της Mercedes-AMG όπως έχουμε δει και στις αντίστοιχες C-Class και E-Class, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις: Η βασική Α45 έχει 387 PS και η ισχυρότερη έκδοση S αποδίδει 421 άλογα. Ξεπερνά το RS3 και γίνεται λοιπόν αυτή το ισχυρότερο hot hatchback στον πλανήτη, και μάλιστα με υψηλότερη ειδική ισχύ καθώς στην περίπτωση της Mercedes-AMG έχουμε έναν δίλιτρο 4κύλινδρο αντί για τον 5κύλινδρο 2.5 της Audi με τους 400 ίππους.

mercedes-amg a45 s

 

mercedes-amg a45

Το αυτοκίνητο θα είναι 4κίνητο, βεβαίως. Όπως και η προηγούμενη έκδοση. Ακολουθώντας την ίδια πρακτική όπως και στην Ε-Class, θα έχει drift mode. Όχι απενεργοποιώντας τη μετάδοση στον εμπρός άξονα, όπως συμβαίνει στην Ε 63 S AMG 4MATIC+. Αλλά με τη διαφοροποίηση της κατανομής, στη λογική περίπου που το κάνει και το Focus RS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κόντρα στην πίστα των Σερρών με επτά hot hatches [video]

H νέα A45 AMG θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, κατά πάσα πιθανότητα. Πριν την αποκάλυψη του μοντέλου στο κοινό, θα γίνει όπως και σε άλλες περιπτώσεις διαδικτυακή αποκάλυψη. Σύντομα αναμένεται και η αποκάλυψη της νέας CLA, teaser της οποίας είδαμε τις προηγούμενες μέρες.

Πηγή Motor1, Huk24

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube