$393.000 για ένα V12 κινητήρα της Ferrari είναι πολλά;

$393.000 για ένα V12 κινητήρα της Ferrari είναι πολλά;

Ένας V12 κινητήρας του «κουτιού» από τη συλλεκτική Ferrari FXX βγαίνει στο σφυρί από το οίκο Sotheby’s, με το βάρος του να στοιχίζει... χρυσάφι.

Τη Ferrari FXX, οι περισσότεροι λίγο έως πολύ τη γνωρίζουν. Όσοι βέβαια δεν έχουν εικόνα περί τίνος πρόκειται, τους ενημερώνουμε ότι είναι η καθαρόαιμη αγωνιστική έκδοση της Enzo που κυκλοφόρησε μόλις σε 30 μονάδες, το 2005. Μπορούσαν να την αποκτήσουν μόνο εκλεκτοί πελάτες της Ferrari, οι οποίοι έπρεπε να ελαφρώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό κατά $2 εκατ. για να τη κάνουν δική τους ώστε να την απολαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο, σε πίστα.  

Ferrari FXX

Αν ενδιαφέρεστε βέβαια να αποκτήσετε ένα κομμάτι τουλάχιστον από αυτή τη θρυλική Ferrari, έχετε μία και μόνο ευκαιρία! Ο οίκος Sotheby’s εξασφάλισε το σημαντικότερο ίσως στοιχείο από την FXX. Τον κινητήρα της. Ο οποίος μάλιστα είναι του κουτιού, βγαλμένος από τα ράφια της φίρμας στο Μαρανέλο. Να σημειωθεί επίσης, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα «παρθένο» μοτέρ της Ferrari χωρίς να έχει γράψει ούτε μέτρο, τίθεται προς πώληση!

Αυτό σημαίνει πως το V12 μοτέρ μπορεί αύριο κιόλας να εγκατασταθεί σε κάποιο μοντέλο αναστατώνοντας με τον ήχο και τις τεχνικές του προδιαγραφές, τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμα του. Βέβαια μια τέτοια «μετατροπή» κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι, θεωρητικά όμως, ο κινητήρας είναι ετοιμοπόλεμος. 

Ferrari FXX

Πόσο θα στοιχίσει τώρα όλο αυτό; Σύμφωνα με τους εκτιμητές του οίκου η τιμή εκκίνησης θα είναι $245.000. Ωστόσο το νούμερο αυτό είναι... τυπικό, με τους ίδιους να πιστεύουν ακράδαντα ότι για να αποκτήσει κάποιος το εν λόγω μοτέρ θα πρέπει να πληρώσει $1.500 για κάθε ένα από τα 262 kg του βάρους του! Που σημαίνει μίνιμουμ... $393.000!

Στην Ferrari FXX το V12 μοτέρ φυσικής αναπνοής (σειρά F140 Tipo DA) των 6,3 lt, απέδιδε 800 ίππους, μια αναλογία δηλαδή 128 PS/lt. Το ποσό που απαιτείται για την απόκτηση του είναι προφανώς υπέρογκο, δεδομένου ότι με αυτά τα χρήματα μπορεί κανείς να αποκτήσει σήμερα μια ολοκαίνουργια Ferrari ή οποιοδήποτε άλλο supercar.  

Παρόλα αυτά είναι σίγουρο ότι το V12 μοτέρ της FXX όχι μόνο θα πουληθεί αλλά θα στοιχηματίζαμε ότι θα πουληθεί σε τιμή υψηλότερη από τα $393.000 που προσδοκά ο οίκος Sotheby’s. Το πόσο ψηλά θα φθάσει σε αυτήν την δημοπρασία θα το μάθουμε με κάθε επισημότητα στις 29 Μαρτίου όπου και διεξαχθεί η κόντρα πλουσίων στον οίκο Sotheby’s… 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube