16χρονη έκλεψε το αυτοκίνητο της μαμάς για μια βόλτα που δεν εξελίχθηκε καλά [video]

16χρονη έκλεψε το αυτοκίνητο της μαμάς για μια βόλτα που δεν εξελίχθηκε καλά [video]

Η απειρία, το άγχος του «κλεμμένου» αυτοκινήτου και η ταχύτητα σε σχέση με τις ικανότητες της οδηγού ήταν οι συνιστώσες ενός σοβαρότατου δυστυχήματος.

Τα κλειδιά του οικογενειακού αυτοκινήτου ξέραμε ότι αποτελούν πόλο έλξης για άρρενες εφήβους. Τελικά όμως, όπως φαίνεται και από το video, αλλά και το πρόσφατο συμβάν με τη 12χρονη που έκλεψε τα αυτοκίνητο της γιαγιάς της, το δέλεαρ φύλο δεν κοιτά.

Ένα δέλεαρ «κλοπής» που δεν έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, αλλά το θυμάμαι οξύτατο όταν ήμουν έφηβος τη δεκαετία του ’70, αλλά και από διηγήσεις παλαιοτέρων και στην προηγούμενη δεκαετία. Φυσικά, δεν μιλάμε για τις ΗΠΑ, όπου εκεί η μαζική αυτοκίνηση είχε ξεκινήσει τουλάχιστον μια 20ετία νωρίτερα.

Πολλές φορές δράστης κι εγώ, αναλογίζομαι με τρόμο πόσες φορές φορές δημιούργησα τις προϋποθέσεις για σοβαρότατο ατύχημα. Πόσες φορές έθεσα τη ζωή μου και των φίλων που είχα μαζί μου σε σοβαρότατο κίνδυνο. Μόνο και μόνο από την απύθμενη λαχτάρα μου να οδηγώ, διότι οτιδήποτε είχε σχέση με το αυτοκίνητο ήταν η ζωή μου, διότι το μόνο αντικείμενο συζήτησης στις παρέες μου ήταν αυτό και διότι -κακώς- ο πατέρας μου με έμαθε να οδηγώ από τα 13.

Σήμερα, χωρίς καμία προκατάληψη ή διάθεση παροχής συμβουλών από καθέδρας, μετά λόγου γνώσεως λέω, «μην μαθαίνετε εφήβους 13, 14, 15 ακόμη και 16 ετών να οδηγούν. Και κρύβετε τα κλειδιά του οικογενειακού αυτοκινήτου. Αντιληφθείτε τα σαν να είναι ένα όπλο στο σπίτι». Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ανεγκεφάλων, όπως του πατέρα που έδωσε στον 9χρονο γιό του να οδηγήσει την οικογενειακή Cayenne.

Βλέπετε, όλες οι περιπτώσεις «κλοπής» του είδους δεν έχουν για επιπτώσεις μόνο υλικές ζημιές, όπως αυτές που προκάλεσε ο Καναδός έφηβος στην οικογενειακή Porsche Cayenne, ξηλώνοντας κομμάτια της στον τοίχο του γκαράζ. Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως αυτή του video της 16χρονης εφήβου από τη Ρωσία. H οποία έκλεψε το VW Passat της οικογένειας, πήρε κι άλλους τρεις φίλους της και βγήκε για μια «βόλτα». Η απειρία όμως, το άγχος και η ταχύτητα την οδήγησαν πρώτα σε απογείωση πάνω σε ένα πεζοδρόμιο και στη συνέχεια σε σφοδρή σύγκρουση σε κολόνα φωτισμού. Οι αναφορές λένε ότι και οι τέσσερις επιβαίνοντες υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.       

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube