15% του εισοδήματος «πηγαίνει» στο αυτοκίνητο

15% του εισοδήματος «πηγαίνει» στο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ, το 1/4 των Αμερικανών, δαπανά περισσότερο από το 15% του εισοδήματος του στη χρήση και συντήρηση του οχήματος του.

Ακόμη περισσότερο, τα 2/3 των Αμερικανών δηλώνουν ότι αναγκάζονται να «κόψουν» απ’ όπου μπορούν προκειμένου να πληρώσουν για τις ανάγκες του αυτοκινήτου τους, με τους περισσότερους οδηγούς να συμφωνούν ότι μετά την πανδημία, αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς στους δρόμους με αποτέλεσμα ένας στους πέντε να οπλοφορεί!

Η έρευνα της Jerry (η μεγαλύτερη βάση δεδομένων ιδιοκτητών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ) ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2022, κάλυπτε και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με το ηλικιακό δείγμα να κυμαίνεται από τα 17 έως τα 77 έτη. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα «ευρήματα» της έκθεσης, το 24% των Αμερικανών σκοπεύει να αποκτήσει αυτοκίνητο το 2023, δίχως όμως να έχει κατασταλάξει εάν αυτό θα είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο. 

car market

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο δείχνει ότι 61% των Αμερικανών επιθυμεί να δει «live» σε μια αντιπροσωπεία ή σε μία έκθεση μεταχειρισμένων το αυτοκίνητο που επιθυμεί να αποκτήσει παρά να το παραγγείλει διαδικτυακά! 

Το 49% τώρα όσων συμμετείχαν στην έρευνα έδειξαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο (μια αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά) όχι γιατί τους έχει κερδίσει η νέα «ηλεκτρική εποχή» της αυτοκίνησης αλλά γιατί τα παραδοσιακά μοντέλα έχουν ακριβύνει πολύ!

Εντυπωσιακό ως στατιστικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς που απέκτησαν πέρσι ένα καινούργιο αυτοκίνητο δήλωσε ότι δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε σε εξοπλιστικό επίπεδο, ενώ ένας στους τέσσερις ανέφερε επίσης ότι λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις δεν αγόρασε τελικά το αυτοκίνητο που είχε ως πρωταρχικό στόχο αλλά μεταπήδησε σε κάποια άλλη φίρμα, με μικρότερο χρόνο αναμονής.  

car market

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα το 25% των Αμερικανών ξοδεύει περισσότερο από το 15% του μηνιαίου εισοδήματός τους στις «ανάγκες» του αυτοκίνητου του, με τα δύο τρίτα όλων όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα να κάνει λόγο ότι μειώνει σημαντικά τα κόστη από διασκέδαση, διακοπές κ.α, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις από τη χρήση και συντήρηση του αυτοκινήτου του. 

Το πιο ανησυχητικό όμως «δεδομένο» της έρευνας μαρτυρά, ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς θεωρεί ότι οι δρόμοι έχουν γίνει πολύ πιο επικίνδυνοι μετά την πανδημία, με το +20% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι βλέπει καθημερινά στους δρόμους οδηγούς να τσακώνονται μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα, ένας στους πέντε πλέον άνδρες Αμερικανούς οδηγούς να κυκλοφορεί με όπλο στο αυτοκίνητο, ενώ και ένα μικρό ποσοστό γυναικών οδηγών (μία στις δέκα) ξεκίνησε να οπλοφορεί!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube