110 χρόνια προόδου της αυτοκίνησης, στην ίδια διαδρομή [videos]

110 χρόνια προόδου της αυτοκίνησης, στην ίδια διαδρομή [videos]

Δείτε την αγωνιστική Mercedes Grand Prix του 1908 και το αυτόνομο Robocar του 2018 να κάνουν τον ίδιο περίπου χρόνο στην Ανάβαση του Goodwood!

Το Goodwood Festival of Speed τα έχει όλα. Στην εμβληματική ανάβαση του λόφου παρελαύνουν και διαγωνίζονται κάθε είδους αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, από κλασικά μέχρι πρωτότυπα.

Μέχρι τώρα είδαμε, μεταξύ άλλων, τη νέα Toyota Supra, το Aston Martin Cygnet V8, ακόμη και την (ας την πούμε…) αυτόνομη Mustang της Siemens.

Όμως τα συγκεκριμένα δύο οχήματα βρίσκονται στα δύο άκρα της ιστορίας της αυτοκίνησης. Έχουμε από τη μια την αγωνιστική Mercedes Grand Prix του 1908 κι από την άλλη το εντελώς αυτόνομο, ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό DevBot του μελλοντικού πρωταθλήματος Roborace. Δύο αγωνιστικά που απέχουν 110 χρόνια μεταξύ τους. Το παρελθόν και το μέλλον των αγώνων.

Η Mercedes έχει κινητήρα 120 ίππων, εξωτερικό λεβιέ ταχυτήτων και φρένων στο χέρι, αστεία στενά λάστιχα και τρεις ρεζέρβες πίσω για ασφάλεια. Οδηγημένη από τον Ben Collins, τον παλιό “Stig” του Top Gear, φαίνεται να πηγαίνει γρήγορα και ολοκληρώνει τη διαδρομή των 1,86 km σε 1’ 33”. To αυτόνομο DevBot, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό, αποδίδει πάνω από 720 ίππους, ακούγεται σαν διαστημόπλοιο, αλλά δεν πάει πιο γρήγορα από τη γριά Mercedes – αν και δεν δόθηκε ο επίσημος χρόνος του. Η ομάδα της Roborace λέει πάντως ότι θα ξαναδοκιμάσει κι άλλες φορές μέσα στο σαββατοκύριακο.

Απ’ ό,τι φάνηκε πάντως στο Goodwood, η αυτόνομη οδήγηση χρειάζεται πολλή εξέλιξη ακόμα…

[Πηγή: Goodwood Festival of Speed / YouTube]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube