100.000 λιγότερα αυτοκίνητα θα κατασκευάσει τον Ιούνιο η Toyota

100.000 λιγότερα αυτοκίνητα θα κατασκευάσει τον Ιούνιο η Toyota

Η Toyota θα μειώσει την παραγωγή της λόγω έλλειψης ημιαγωγών αλλά και Covid 19.

H Toyota Motor Corp. ανακοίνωσε πως θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή της κατά 100.000 αυτοκίνητα τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει πως από 950.000 οχήματα που αρχικά είχε στο πλάνο της να συναρμολογήσει τον επόμενο μήνα, θα πέσει στις 850.000 αυτοκίνητα. 

Η αιτία είναι η έλλειψη ημιαγωγών, ένα πρόβλημα που εξακολουθεί να ταλανίζει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, παρά τα νέα προβλήματα, η Toyota κρατά σταθερό το στόχο για παραγωγή 9,7 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως μέχρι τον Μάρτιο του 2023. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης προσωρινή αναστολή εργασιών στις γραμμές παραγωγής που διατηρεί στην Ιαπωνία, λόγω ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα που οφείλονται στα νέα lockdown λόγω της COVID-19 στη Σαγκάη. Η αναστολή αυτή θα έχει διάρκεια το πολύ πέντε ημερών και προβλέπεται να επηρεάσει 16 γραμμές παραγωγής σε 10 εργοστάσια συνολικά για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ο σχεδιασμός για παραγωγή 850.000 οχημάτων παγκοσμίως κατά μέσο όρο τον Ιούνιο ενδέχεται να επεκταθεί και μέχρι τον Αύγουστο, με ανθρώπους της εταιρείας να σχολιάζουν πως η έλλειψη ημιαγωγών αλλά και ο κορονοϊός καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο ένα μακροχρόνιο πλάνο για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube