Δυστύχημα με ημιφορτηγό που χτύπησε 33 οχήματα [video]

Δυστύχημα με ημιφορτηγό που χτύπησε 33 οχήματα [video]

Αν κι ένα άτομο αερομεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θάνατοι στο τρομακτικό δυστύχημα που προκάλεσε ζημιές σε 33 οχήματα και προκλήθηκε από βλάβη στα φρένα του φορτηγού.

Δυστύχημα με ημιφορτηγό

Δυστύχημα με ημιφορτηγό που «έμεινε από φρένα» είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 11 άνθρωποι και 33 οχήματα να υποστούν ζημιές, αλλά η κατάληξη θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερη. Αν κι ένα άτομο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Tooele της Γιούτα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα φρένα ενός ημιφορτηγού σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα να βγει ακυβέρνητο στην κεντρική λεωφόρο της πόλης. Αν και συνολικά κατέστρεψε 33 οχήματα, ο οδηγός φαίνεται πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αποφύγει τα χειρότερα.

33 οχήματα κατεστραμμένα αλλά ευτυχώς κανένας θάνατος στο σοκαριστικό δυστύχημα. Ο οδηγός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να ακινητοποιήσει το ημιφορτηγό

Όπως βλέπουμε στα πλάνα του dashcam που δημοσίευσε το KSL, ο οδηγός προσπαθούσε να αποφύγει τα οχήματα που σταματούσαν στις διασταυρώσεις. Ωστόσο, η ταχύτητά του κι η ορμή του καθιστούσε αδύνατη την αποφυγή κάθε οδηγού που συνάντησε στον δρόμο.

Ο Tony Garner, ένας από αυτούς που χτυπήθηκαν από το ημιφορτηγό, δήλωσε ότι νιώθει τυχερός που είναι ζωντανός μετά το δυστύχημα. 

«Έκλεισα τα μάτια μου κι έκανα την προσευχή μου. Δεν πίστευα ότι θα έβλεπα ξανά τα παιδιά μου και την οικογένειά μου», είπε ο Garner. «Ήταν τόσο χαοτικό και τρομακτικό».

Ευτυχώς, τα 22 από τα κατεστραμμένα οχήματα δεν οδηγούνταν τη στιγμή του συμβάντος. Αυτό οφείλεται στους σωστούς χειρισμούς του οδηγού, που κατάφερε να βγει από τη λεωφόρο και να μπει -σαν μαινόμενος ταύρος- σε μια αντιπροσωπεία της Ford. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φορτηγό «εξαϋλώνει» βανάκι σε τρομακτικό δυστύχημα [video]

Αν κι ο καιρός ήταν καλός, οι εργαζόμενοι λένε ότι κανείς δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον εξωτερικό περίβολο χαζεύοντας τα αυτοκίνητα.

Δυστύχημα με ημιφορτηγό

Το ημιφορτηγό τελικά έπεσε στο κεντρικό κτίριο της αντιπροσωπείας και πήρε φωτιά. Από θαύμα, ο οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την πρόσκρουση, ενώ δεν σημειώθηκε τραυματισμός ούτε στους παρευρισκόμενους μέσα στο κτίριο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο καθαρισμός των ζημιών θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί ως απόρροια του υψηλού αριθμού των εμπλεκόμενων οχημάτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube