Θερμικός τσαμπουκάς 1.000 ίππων στο Lucid Air Sapphire [video]

Θερμικός τσαμπουκάς 1.000 ίππων στο Lucid Air Sapphire [video]

Βελτιωμένο θερμικό τα βάζει με την ισχυρότερη ηλεκτρική μπερλίνα σε μονομαχία με 4ψήφια νούμερα ισχύος.

Lucid Air Sapphire

Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε κόντρες όπου το Tesla Model S Plaid κατατροπώνει ό,τι βρεθεί στο διαβά του. Όμως, το αμερικανικό EV πλέον ξεπεράστηκε από το Lucid Air Sapphire. Το τρικινητήριο θηρίο των 1.251 PS ανήκει στο πολύ κλειστό κλαμπ των μοντέλων παραγωγής που κάνουν λιγότερο από 9 στο 1/4 του μιλίου!

Για την ακρίβεια, χρειάζεται 8,95με ταχύτητα εξόδου 254 km/h. Τώρα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Το βελτιωμένο Audi TT RS έχει ισχύ αντίστοιχη της Bugatti Veyron, οπότε τα πράγματα δεν διαφαίνονται καθόλου εύκολα στο ηλεκτρικό στρατόπεδο

Με 1.000 PS, το γερμανικό μοντέλο έχει σαφώς ανώτερη αναλογία κιλών ανά ίππο, αφού ζυγίζει 952 kg λιγότερα από το θηριώδες EV.

Lucid Air Sapphire

Και πράγματι, η ζυγαριά είναι αμείλικτη: 2.420 kg για το Lucid Air Sapphire απέναντι στα ούτε 1.500 kg του Audi. Με τεράστια φουλ σλικ ελαστικά απέναντι στα δρομίσια Pilot Sport 4S που φοράει το ηλεκτρικό σεντάν, φαίνεται ότι η απαιτούμενη πρόσφυση στην εκκίνηση δεν θα είναι πρόβλημα για το γερμανικό θηρίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lucid Air Sapphire, απίστευτο τεχνικό φύλλο, παραληρηματική τιμή

Ο 5κύλινδρος των 2,5 lt απέδιδε 400 ίππους σε εργοστασιακή μορφή. Τώρα, η τουρμπίνα Precision 6870 υπόσχεται μέχρι και 1.100 PS αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα περιφερειακά. Ο ιδιοκτήτης του προτιμά να παραμείνει πέριξ των 1.000 PS και καυχάται ότι η μετάδοση δεν έχει δεχτεί καμία αναβάθμιση.

Lucid Air Sapphire

Το πίσω κάθισμα κι αυτό του συνοδηγού έχουν αφαιρεθεί για χάρη της κόντρας. Αλλά με αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1,468, γιατί χρειάζεται το ελάφρωμα απέναντι στο 1,96 του Lucid Air Sapphire;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Lucid Air Sapphire κατατροπώνει το Model S Plaid

Μα γιατί το τελευταίο είναι σαφέστατα πιο γρήγορο. Στην πρώτη τους αναμέτρηση στα 1.000 πόδια (περίπου 304 m), το αμερικανικό σεντάν έφυγε ξεκάθαρα μπροστά από την εκκίνηση και δεν ξανακοίταξε πίσω. Χρειάστηκε να το βάλουν 30 m πιο πίσω στην εκκίνηση, να το φορτώσουν και πέντε ενήλικες και να δώσουν προβάδισμα δευτερολέπτου στο TT για να βγει δεύτερο. Στην τρίτη κόντρα, με νωρίτερη εκκίνηση για το Audi και πάλι πέντε άτομα στο Air, το Audi μόλις που κατάφερε να κρατηθεί μπροστά.

Lucid Air Sapphire

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Lucid Air Sapphire χρησιμοποιεί τρία ηλεκτρομοτέρ με συνολική απόδοση 1.251 PS και ροπή 1.940 Nm. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα με 3,84 για τα 0-100 mph (0-161 km/h).

Ο Peter Rawlinson, επικεφαλής της φίρμας του Newark, ισχυρίζεται ότι το δημιούργημά του είναι πιο γρήγορο από τα μονοθέσια της F1 από στάση, τουλάχιστον μέχρι τα 130 km/h.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube