Θα αγοράζατε το πιο γρήγορο φέρετρο του πλανήτη; [video]

Θα αγοράζατε το πιο γρήγορο φέρετρο του πλανήτη; [video]

Σαρακοστή διανύουμε, τι πιο ταιριαστό από το να μεταβείτε στην εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα με το αυτοκίνητο φέρετρο;

Ανέκαθεν, οι ανθρώπινοι πολιτισμοί προσπαθούσαν να ξορκίσουν την αγωνία του θανάτου. Ειδικά στις δυτικές κοινωνίες, με το υψηλό προσδόκιμο ζωής, τον έχουμε παραγκωνίσει, μέχρι βέβαια να μας χτυπήσει ξάφνου τη θύρα. Αν πάντως θέλετε να έχετε «μνήμη θανάτου», όπως διδάσκουν οι αγιορείτες πατέρες, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα αυτοκίνητο - φέρετρο.

Χωρίς αμφιβολία, πρέπει να είναι το ταχύτερο φέρετρο στον πλανήτη και τώρα μπορεί να γίνει δικό σας. Η δημοπρασία στο Bring a Trailer ολοκληρώνεται σε δύο μέρες. Μέχρι τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, η ανώτατη προσφορά ήταν $11.500, δηλαδή €10.800.

Μιας κι έρχεται Πάσχα, φανταστείτε να ηγείστε στη διαδρομή του Επιταφίου με τούτο δω το 4τροχο

φέρετρο

Εμπνευσμένο από το αυτοκίνητο φέρετρο Drag-U-La που παρουσιάστηκε σε ένα επεισόδιο του 1965 της τηλεοπτικής σειράς The Munsters, η κατασκευή του κράτησε από το 2008 ως το 2010.

Με χαμηλό βάρος, ελάχιστη μετωπική επιφάνεια -παρά το ομοίωμα μνήματος στο μπροστινό μέρος- και τα άφθονα κυβικά του small-block V8 της Chevrolet, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η custom κατασκευή είναι ταχύτατη. Χωρίς να έχουμε συγκεκριμένα νούμερα.

φέρετρο

Η ροπή περνάει στους πίσω τροχούς -με dragster ελαστικά Hoosier παρακαλώ- μέσω αυτόματου κιβωτίου TH350 και διαφορικού της Ford. Το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά μες στα πόδια του οδηγού. Τα μπροστινά ελαστικά αποσκοπούν στην ελάχιστη τριβή κύλισης, για αυτό κι έχουν πλάτος μόλις 165.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νεκροφόρα Nissan Leaf για το πιο πράσινο αντίο

Την πέδηση αναλαμβάνουν δισκόφρενα της Wildwood μπροστά και ταμπούρα πίσω, σε ένα όχημα που καλύτερα να μην πιέσετε αν θέλετε τη ζωούλα σας. Το αυτοκίνητο φέρετρο δεν έχει ζώνη ασφαλείας κι ο οδηγός βρίσκεται εξαιρετικά εκτεθειμένος, οπότε παρά τις καυτές επιδόσεις, καλύτερα να είστε πολύ ήπιος με το γκάζι.

φέρετρο

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πάντως έχει συμμετάσχει σε διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις κι έχει σαρώσει τα βραβεία. Είναι απίστευτο ότι τέτοια οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Η άδεια κυκλοφορίας μάλιστα γράφει ότι πρόκειται για Ford Model A Pickup του 1928. Σε τέσσερα χρόνια θα κλείσει έναν αιώνα ζωής δηλαδή. Αν δεν αρκούν όλα τα παραπάνω για να σας πείσουν, στο πίσω μέρος υπάρχει η υπογραφή του ηθοποιού των The Munsters, Butch Patrick.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube