Το πιο γρήγορο… χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι «by Hennessey»! [video]

Το πιο γρήγορο… χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι «by Hennessey»! [video]

To βελτιωμένο Audi RS 6 της Hennessey με τα 800 άλογα είναι το πιο γρήγορο στέισον με χριστουγεννιάτικο δένδρο στην οροφή. Πόσα έπιασε;

Ο κατασκευαστής hypercar και αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, η αμερικανική Hennessey εκ του Texas ορμώμενη, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετημένο στην οροφή, πιάνοντας 294 km/h!

Η εφετινή επίδοση κατέρριψε το προηγούμενο πρωτότυπο αυτό ρεκόρ που ήταν 291 km/h. Κρατούσε από το 2019 και το είχε πετύχει πάλι η Hennessey, εκείνη τη φορά με το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην οροφή ενός Jeep Trackhawk με 1.000 άλογα.

Το εφετινό ρεκόρ του χριστουγεννιάτικου δέντρου σημειώθηκε ενώ η τεξανική ομάδα διεξήγαγε την τελική δοκιμή επικύρωσης υψηλής ταχύτητας του hypercar, Venom F5. Αυτή η τελευταία φάση μηχανολογικής εξέλιξης του F5 επικεντρώθηκε στα λάστιχα, στο φρενάρισμα και στην αεροδυναμική σε ταχύτητες πάνω από 400 km/h. Προοίμιο της επικείμενης προσπάθειας να ξεπεράσει τα 483 km/h στις αρχές του 2022.

Οι μηχανικοί της Hennessey λατρεύουν τις προκλήσεις, λατρεύουν όμως και τα Χριστούγεννα. Οπότε αφιερώνοντας λίγο χρόνο για γιορτινή διασκέδαση ανάμεσα στο έντονο πρόγραμμα δοκιμών του F5, το νέο ρεκόρ παρείχε μια ευπρόσδεκτη ελαφριά αποφόρτιση.

Hennessey: Audi RS 6 is World’s Fastest Station Wagon – with a Christmas Tree on the Roof!

Το Audi RS 6 Avant (που ανήκει στη σύζυγο του John Hennessey) ρυθμίστηκε από τον Αμερικανό κατασκευαστή και βελτιωτή στους 800 ίππους, ενώ διέθετε τροποποιημένο σύστημα εξάτμισης. Βελτίωση που τελικά έκανε το αμερικανικό έλατο του 1,80 m να «ταξιδεύει» με 294 km/h. To Audi οδηγούσε ο Spencer Geswein, επαγγελματίας οδηγός και αρχιεκπαιδευτής του Ford Performance Driving School.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube