O Mad Mike κατασκευάζει το 5ρότορο Madaz 787D [video]

O Mad Mike κατασκευάζει το 5ρότορο Madaz 787D [video]

Λέγεται Madaz 787D κι όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Έχει πέντε ρότορες και δεν θα μπορούσε να το φτιάξει κανείς άλλος από το μουρλοκομείο Mad Mike.

Ο γκουρού του ντριφτ Mad Mike αποκάλυψε το Madaz 787D, ένα αγωνιστικό για ντριφτ με τον πρώτο κινητήρα wankel με πέντε ρότορες στον κόσμο. Εκτός από πανίσχυρο, το 5ρότορο Madaz υπόσχεται κι ιδιαίτερη εμφάνιση αντλώντας έμπνευση από τα αγωνιστικά του Group C.

Το Madaz 787D αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό Mazda 787B, το οποίο κέρδισε το 1991 στις 24 Ώρες του Le Mans κι εξακολουθεί να είναι το μόνο αυτοκίνητο χωρίς πιστόνια που κέρδισε ποτέ τον θρυλικό αγώνα.

Πέντε ρότορες, 3,3 lt, 650 PS κι εμφάνιση που φέρνει στο μυαλό θύμισες από το Le Mans. Μόνο ο Mad Mike θα μπορούσε να οραματιστεί και να υλοποιήσει κάτι τέτοιο

Στο επίκεντρο της δημιουργίας του Mad Mike βρίσκεται ο περιστροφικός κινητήρας wankel με τους πέντε ρότορες κυβισμού 654 cc έκαστος, που χρειάστηκε συνολικά τέσσερα χρόνια εξέλιξης.

Madaz 787D

Με χωρητικότητα 3,3 lt, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον περιστροφικό κινητήρα - γεννήτρια που φορά το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV. Η ισχύς του ανέρχεται στα 650 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Mad Mike και το Mazda RX-8 των 1.000 PS δεν ισιώνουν πουθενά!

Το αντίγραφο του θρυλικού αγωνιστικού βασίζεται σε ατσάλινο χωροδικτύωμα, με το 5ρότορο Madaz να έχει σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, ανάρτηση της KW, φρένα της Wilwood και μοναδικούς τροχούς της Rotiform. Ο συνδυασμός των παραπάνω υπόσχεται οδικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα της μοναδικής εμφάνισης.

Madaz 787D

Προορισμένο για να μαγεύει είτε οδηγούμενο με το πλάι, είτε εκτίθεται σταματημένο, το Madaz 787D είναι έτοιμο να παραστεί σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 2024. Ο Mad Mike υπόσχεται επίσης να εκθέσει το αυτοκίνητό του και σε ορισμένα Grand Prix της Formula 1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Mad Mike μας παρουσιάζει το RADBUL των 1.200 ίππων

Ο Νεοζηλανδός βέβαια δεν μας είναι άγνωστος. Τον έχουμε παρουσιάσει να πλαγιολισθαίνει με διάφορες δημιουργίες του: Το 4ρότορο RX-7, το 4ρότορο twin-turbo Mazda MX-5 των 1.200 PS και το Mazda RX-8 των 1.000 PS.

Madaz 787D

Θα μπορούσε άνετα να αλλάξει το όνομά του σε Mr. Wankel. Το Madaz 787D αποκαλύφθηκε στο Mad Mike Summer Bash στο Waikato της Νέας Ζηλανδίας, με τον παγκοσμίου φήμης οδηγό αγώνων να θέλει να προσθέσει το 787D στα ιδιαίτερα δημιουργήματά του. 

Όπως τη στημένη για drift Lamborghini Huracán NIMBUL, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 2019.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube