Audi Coupé Project από την Prior Design

Audi Coupé Project από την Prior Design

Κάπως έτσι θα ήταν ένα Audi RS2 Coupé - αν ποτέ υπήρχε.

Το Audi RS2 Avant (1994-1995) ήταν το πρώτο μοντέλο της Audi που φόρεσε τα διακριτικά RS - και όχι αδίκως - καθώς ήταν ένα ταχύτατο στέισον βάγκον εξελιγμένο σε συνεργασία με την Porsche, με 5κύλινδρο μοτέρ 2,2 λίτρων απόδοσης 315 PS και τετρακίνηση. Παρά την επιτυχία του, η Audi επέλεξε να μην βγάλει το RS2 σε άλλες εκδόσεις αμαξώματος, όπως το Audi 80 στο οποίο βασιζόταν - αφήνοντας το Audi S2 Coupé (1991-1995) των 230 PS ως την ισχυρότερη δίπορτη έκδοση που βγήκε από το εργοστάσιο.

Αυτή την "αδικία" έρχεται να διορθώσει 25 χρόνια μετά o γερμανικός βελτιωτικός οίκος Prior Design GmbH σε συνεργασία με τους Dr. Crazy, και JP Performance, προσφέροντας ένα πλήρες αισθητικό κιτ αναβάθμισης του Audi Coupé. Πηγή έμπνευσης ήταν όχι μόνο το RS2 Avant αλλά και πιο σύγχρονες κατασκευές της Audi Sport. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, τα περισσότερα μέρη του αμαξώματος έχουν ανασχεδιαστεί, και παρότι το αποτέλεσμα φωνάζει aftermarket, η δουλειά που έγινε είναι αξιοσέβαστη.

Audi RS2 Coupe

Στο εμπρός μέρος, ο νέος προφυλακτήρας έχει περισσότερες εισαγωγές αέρα και προέκταση με ενσωματωμένο σπλίτερ ενώ το καπό απέκτησε φούσκωμα με τρεις σχισμές. Το μεγάλο highlight του μοντέλου είναι τα φουσκωμένα φτερά με τετραγωνισμένη σχεδίαση και ενσωματωμένα αεροδυναμικά πτερύγια εμπρός. Νέοι είναι οι τροχοί με πεντάκτινες ζάντες σε μαύρη απόχρωση και φαρδύτερα ελαστικά, όπως και η προέκταση των μαρσπιέ που ταιριάζει με το φαρδύτερο αμάξωμα. 

Πίσω, τα φουσκωμένα φτερά σβήνουν σε εσοχές δίπλα από τα φώτα και γύρω από τον προφυλακτήρα που ενσωματώνει διαχύτη με δύο μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Την εικόνα συμπληρώνει η χαρακτηριστική αεροτομή που γνωρίσαμε από το S2 Coupé και τα μαύρα εμβλήματα και επιγραφές.

Prior Design

Πέρα από τις αισθητικές επεμβάσεις, η Prior Design δεν ανακοίνωσε κάτι για τα μηχανικά μέρη του Audi Coupé, όμως φανταζόμαστε πως όσοι αγοράσουν το body kit θα προβούν σε βελτιώσεις στον κινητήρα και το στήσιμο που θα δικαιολογούν την εμφάνιση που παραπέμπει σε αγωνιστικό.

Το Audi Coupé Project θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 40 μονάδων, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τα τέλη του 2020. Το κόστος του κάθε κιτ διαμορφώνεται στα €5.798 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά έξοδα, ενώ επιτρέπεται η αγορά ενός κιτ ανά άτομο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube