Ανελέητο drift: 16χρονος τιθασεύει ένα Datsun 1200 με 500 PS

Ανελέητο drift: 16χρονος τιθασεύει ένα Datsun 1200 με 500 PS

O οδηγός μπορεί να είναι αστέρι στο drift με το Datsun των 500 PS, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά μεγάλος για να έχει δίπλωμα οδήγησης.

drift Datsun 1200 Coupé

Μπορεί να μην έχει ακόμα την κατάλληλη ηλικία για να βγάλει άδεια οδήγησης, αλλά αριστεύει στο drift με το θηριώδες Datsun 1200 Coupé των 500 PS. Λέτε να κοπεί στο δίπλωμα;

Θα θυμάστε βέβαια την περίπτωση του Σταύρου Γρίλλη από την Κω που οδηγούσε με το πλάι ήδη από τα οκτώ του. Τώρα, ένας έφηβος από το βόρειο Λονδίνο κάνει επίσης το drift να φαίνεται εύκολο πίσω από το τιμόνι του κλασικού Datsun 1200 Coupé, που τροφοδοτείται από τον διάσημο κινητήρα της Nissan SR20.

Τον φανταζόμαστε να περνάει τις εξετάσεις του διπλώματος κάνοντας drift με το εκπαιδευτικό όχημα!

Ο Βρετανός επαγγελματίας Drifter Archie είναι 17 ετών (16 ετών στο βίντεο) και δεν έχει ακόμη δίπλωμα οδήγησης, αλλά διαγωνίζεται δίπλα κι ενάντια στον James Deane, τρεις φορές πρωταθλητή στη Formula Drift.

drift

Ο Archie άρχισε το drift όταν έκλεισε τα 13. Ωστόσο, είχε εμπλακεί αρκετά νωρίτερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ξεκινώντας το καρτ σε ηλικία οκτώ ετών. Αποφάσισε όμως να εγκαταλείψει το άθλημα λόγω του υψηλού κόστους και παρασκηνιακών δολοπλοκιών και να βρεθεί στο μπάκετ ενός drift αγωνιστικού.

Πρόκειται για ένα Datsun 1200 Coupé GX του 1971, το οποίο χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 2,0 λίτρων SR20 με απόδοση περίπου 500 PS. Παρ' ότι πρόκειται για ένα μάχιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο και παρ' ότι το drift έχει αρκετές επαφές, ο Archie κι ο πατέρας του το διατηρούν σε αψεγάδιαστη εμφανισιακή κατάσταση.

Το πορτμπαγκάζ είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του Datsun. Καθώς ο Archie έχει αφαιρέσει το πίσω παρμπρίζ κι έχει εγκαταστήσει εκεί ένα ιντερκούλερ, το πορτμπαγκάζ ανοίγει αυτόματα για να βοηθήσει την ψύξη όταν ανέβουν οι θερμοκρασίες. Δείτε τη χαρακτηριστική πανέντα στο 5:30 του βίντεο.

drift

Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο διαθέτει ρολκέιτζ, μπάκετ καθίσματα της Bride, πυροσβεστήρα, πάνελ θυρών και ταμπλό από ανθρακονήματα. Ο Archie δηλώνει ότι μόλις πάρει το δίπλωμα οδήγησης, θα αγοράσει μια BMW E36 για τον δρόμο. Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα θα τον απολαύσουμε στο πρωτάθλημα Formula D, την κορωνίδα του αγωνιστικού drift.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube