Drift show από το πιο αταίριαστο ζευγάρι! [video]

Drift show από το πιο αταίριαστο ζευγάρι! [video]

Δίπλα στο Mazda RX8 drift-car του Mike Whiddett, ένα θηριώδες φορτηγό Kamaz του Ράλι Dakar!

Οτιδήποτε έχει 1.000 άλογα μπορεί να ντριφτάρει!

Ο “Mad” Mike Whiddett είναι πρωταγωνιστής των πρωταθλημάτων Formula Drift με το ειδικά φτιαγμένο Mazda RX-8 “BadBul”. Από τη μεριά του, ο Eduard Nikolaev έχει κάμποσες νίκες στην κατηγορία φορτηγών του Ράλι Dakar με το γιγάντιο Kamaz.

Και τα δύο οχήματα έχουν από περίπου 1.000 άλογα, αλλά ενώ το Mazda τα βγάζει από έναν εκκωφαντικό 3ρότορο Wankel τούρμπο που γυρίζει στις 10.000 στροφές, το Kamaz έχει έναν τεράστιο V8 τουρμποντίζελ 16,5 λίτρων της ελβετικής Liebherr, που ζυγίζει 1,5 τόνο και γυρίζει αργά, αλλά αποδίδει 460 kgm ροπής! Και για να τα βάζει στο δρόμο –ή μάλλον στα κατσάβραχα– το αγωνιστικό φορτηγό έχει κιβώτιο 16 ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης της ZF.

Ο τροχός του Kamaz είναι ψηλότερος από το RX-8

Τα δύο θηρία συναντώνται σε ένα παλιό εργοστάσιο στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας και ο Whiddett ξεκινά το σόου ντιφτάροντας ανάμεσα στις κολόνες μιας άδειας αποθήκης. Εκεί βέβαια δεν χωράει το Kamaz, αλλά ξαναβρίσκει το “BadBul” στον εξωτερικό χώρο, για να κάνει μαζί του ένα θεαματικό tandem drift.

Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο με ένα πανύψηλο φορτηγό των 8,9 τόνων, όπως μας λέει στο video ο Nikolaev. Αλλά κι ο Whiddett χρειάστηκε να κάνει ειδική προετοιμασία για να μπορέσει να ντριφτάρει τόσο κοντά στο φορτηγό, που οι τροχοί του είναι ψηλότεροι από το Mazda. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν κάτι πήγαινε στραβά… Και οι δύο όμως είναι επαγγελματίες, οπότε εμπιστεύτηκαν o ένας τον άλλο, όπως εξηγούν στο video που ακολουθεί.

[Πηγή: Red Bull]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube