6,7 φορές πιο ασφαλής από τον άνθρωπο η αυτόνομη οδήγηση

6,7 φορές πιο ασφαλής από τον άνθρωπο η αυτόνομη οδήγηση

Έχοντας διανύσει πάνω από 11.000.000 km, η Waymo ισχυρίζεται ότι έχει μειώσει τους τραυματισμούς κατά 80%.

αυτόνομη οδήγηση

Η αυτόνομη οδήγηση δέχεται μεγάλη πολεμική τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παρόλα αυτά, η πρωτοπόρος Waymo ισχυρίζεται ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό είναι δραματικά ασφαλέστερα σε σύγκριση με αυτά που οδηγούνται από ανθρώπους.

Η μελέτη έχει μια σειρά από ενθαρρυντικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η Waymo κατέγραψε μόνο τρεις τραυματισμούς που σχετίζονται με σύγκρουση κατά τη διάρκεια περισσότερων από 11 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Όση σιγουριά και να νιώθουμε όταν είμαστε εμείς πίσω από το τιμόνι, ένας υπολογιστής «οδηγεί» με ακόμα περισσότερη ασφάλεια

Κάθε φορά που μια εταιρεία δημοσιεύει τα δικά της δεδομένα ασφάλειας, αξίζει να είμαστε σκεπτικοί. Για παράδειγμα, η Tesla ανακοινώνει επίσης ότι η τεχνολογία που έχει αναπτύξει σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση είναι πιο ασφαλής από τον άνθρωπο, αλλά δεν παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στα δεδομένα που χρησιμοποιεί για τον ισχυρισμό.

αυτόνομη οδήγηση

Συγκριτικά, η μελέτη της Waymo φαίνεται αρκετά πιο λεπτομερής. Συγκεντρώνει δεδομένα από διαδρομές 11,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων χωρίς οδηγό σε τρεις πόλεις, το Λος Άντζελες, το Φοίνιξ και το Σαν Φρανσίσκο.

Σε μια προσπάθεια να συγκρίνει αυτά τα δεδομένα με την ανθρώπινη οδήγηση με ακριβή τρόπο, η Waymo λέει ότι ανέλυσε επίσης δεδομένα ανθρώπινης οδήγησης από τις ίδιες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τιρκουάζ φώτα σε Mercedes-Benz; Σημαίνουν αυτόνομη οδήγηση

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η Waymo ισχυρίζεται ότι τα αυτοκίνητά της χωρίς οδηγό παρουσιάζουν μείωση κατά 85% στα ατυχήματα που προκαλούν τραυματισμό. 

αυτόνομη οδήγηση

Αντιπροσωπεύουν επίσης μια μείωση 57% στα ποσοστά συγκρούσεων. Αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν μια σημαντική αύξηση στη συνολική ασφάλεια για όσους χρησιμοποιούν αυτοκίνητο Waymo χωρίς οδηγό σε σύγκριση με εκείνους που οδηγούν οι ίδιοι σε αντίστοιχα σενάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεταφορές με αυτόνομη οδήγηση στην Αρκτική Τούνδρα [video]

«Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά κι αντιπροσωπεύουν ένα βήμα παρακάτω στην εξελισσόμενη ανάπτυξη που βρίσκεται η τεχνολογία που σχετίζεται με την αυτόνομη οδήγηση», δήλωσε ο David Zuby, επικεφαλής ερευνητής του The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

αυτόνομη οδήγηση

Η αυτόνομη οδήγηση διαφαίνεται ότι είναι ήδη ασφαλέστερη σε σχέση με τον μέσο οδηγό. Όση χαρά κι απόλαυση κι αν αντλούν άνθρωποι όπως εμείς από την οδήγηση, οι δρόμοι μας θα γίνουν ασφαλέστεροι αν αφήσουμε την οδήγηση στους υπολογιστές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube