«Περιπολικό» Honda S2000 κυκλοφορούσε ανασφάλιστο [video]

«Περιπολικό» Honda S2000 κυκλοφορούσε ανασφάλιστο [video]

Ο ιδιοκτήτης του Honda S2000 ήταν μερακλής και το είχε βάψει σαν περιπολικό της Ιαπωνίας. Ξέχασε όμως να το ασφαλίσει.

Honda S2000

Η Αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέσχεσε ένα Honda S2000 που είχε μεταμφιεστεί σε ιαπωνικό περιπολικό, σε μία παράβαση που ξεχειλίζει από ειρωνεία της τύχης. 

Ο μερακλής ιδιοκτήτης του ιαπωνικού ρόουντστερ, όχι μόνο είχε μιμηθεί απόλυτα τον χρωματικό συνδυασμό και τα γράμματα των περιπολικών οχημάτων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Αλλά είχε προσαρμόσει στην οροφή του Honda S2000 φορητά φώτα που παραπέμπουν σε πραγματικό περιπολικό.

Έχεις όνειρο να γίνεις αστυνομικός; Τουλάχιστον κάνε ασφάλεια στο αυτοκίνητό σου

 

 

Αξιωματικοί από την ομάδα αστυνόμευσης του Northants παρατήρησαν το Honda S2000 να ταξιδεύει προς την πίστα Santa Pod με ένα κόκκινο φως να αναβοσβήνει, τοποθετημένο στην οροφή του σπορ μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ M3 E36 «ντύνεται» Volvo 162 με τον V8 της BMW M5 Ε39

Δεν φαίνεται στις φωτογραφίες, διότι είναι αφαιρούμενο και δεν το άφησαν στη θέση του, αλλά είναι απόλυτα συμβατό με τα αυτοκίνητα της αστυνομίας στην Ιαπωνία. Δεν είναι βέβαια η μόνη ομοιότητα. Υπήρχαν έξι ακόμα μικρά LED: δύο στον μπροστινό προφυλακτήρα, δύο στην μπροστινή μάσκα και δύο στον πίσω προφυλακτήρα.

 

 

Αφού σταμάτησε τον οδηγό, η τοπική αστυνομία ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη. Αυτό δεν άφησε στους αξιωματικούς άλλη επιλογή από το να κατασχέσουν το υπέροχο πισωκίνητο και να κολλήσουν αυτοκόλλητα στο παρμπρίζ και στο πίσω τζάμι που έγραφαν: «Ανασφάλιστο όχημα. Κατασχέθηκε από την αστυνομία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η κυκλοφορία με ανασφάλιστο όχημα είναι έγκλημα

Δεν είναι ο πρώτος που κυκλοφορεί έτσι, αλλά θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος. Θυμίζουμε ότι πριν 11 χρόνια, ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών της ΝΔ, συνελήφθη στην λεωφόρο Αρτέμιδος από άνδρες της τροχαίας καθώς ουσιαστικά όλα στον οδηγό ήταν παράνομα. Κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα και παραβίασε το stop!

Honda S2000

Πέρα από την άκρως ανώριμη οδήγηση ενός ανασφάλιστου αυτοκινήτου, πρέπει να επαινέσουμε τον ιδιοκτήτη του Honda S2000 για τη μερακλίδικη προσέγγιση στη μίμηση των ιαπωνικών περιπολικών. 

Όχι βέβαια πως φτάνει σε επιδεξιότητα τον Αμερικανό που έφτιαξε κλασική Lancia με βάση το Mazda MX-5.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube