Η Citroën θεωρεί την άνεση ως το αντίδοτο σε περιστατικά βίας στο δρόμο

Η Citroën θεωρεί την άνεση ως το αντίδοτο σε περιστατικά βίας στο δρόμο

Μία μελέτη της Citroën στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το 40% των οδηγών θεωρεί κλειδί για την ψυχική ηρεμία κατά την οδήγηση, την άνεση. Χάρη σε αυτή θα μπορούσαν να αποφευχθούν περιστατικά βίας στο δρόμο.

Στη μελέτη αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, έλαβαν μέρος 2.000 οδηγοί. Από αυτούς, το 62% παραδέχτηκε πως έχει βιώσει περιστατικά οδικής βίας, ενώ το 49% αποτέλεσαν θύματα σε αντίστοιχες καταστάσεις. Όπως και να έχει, τα νεύρα πίσω από το τιμόνι μπορεί να οδηγήσουν σε ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις. Και ένα μυστικό για να παραμένει κανείς ήρεμος, φαίνεται πως έχει να κάνει με την άνεση που προσφέρει το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει. 

Συνθήκες όπως η αυξημένη κίνηση, επαγγελματικά ή προσωπικά προβλήματα αλλά και άλλα, μπορούν να αποτελέσουν ένα υπόβαθρο θυμού για κάποιον, αναζητώντας μια αφορμή για να ξεσπάσει. Και τέτοιου είδους αφορμές, μπορούν εύκολα να προκύψουν στο δρόμο. Ως εκ τούτου, το να προσφέρει ένα αυτοκίνητο ποιοτική κύλιση, ηχομόνωση και ηρεμία, αποτελεί σε ένα βαθμό αντίδοτο στα παραπάνω, περιορίζοντας το στρες.

Η ίδια μελέτη ανέδειξε και τις βασικές αφορμές καυγάδων μεταξύ οδηγών. Όπως φαίνεται, με ποσοστό 49% ο πιο συνήθης λόγος για ένα τσακωμό είναι κάποιος να κόψει το δρόμο κάποιου άλλου. Με 39% ακολουθούν οι αντικανονικές προσπεράσεις, με 37% οι οδηγοί που δεν βγάζουν φλας, με 35% αυτοί που φρενάρουν χωρίς λόγο και με 34% όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube