84χρονη λιώνει στην πίστα 911 GT3 RS και Gallardo [video]

84χρονη λιώνει στην πίστα 911 GT3 RS και Gallardo [video]

H γηραιά Ελβετίδα συμμετέχει συχνά σε track day κι εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη με την Huracán και την 911 GT3 RS της.

Πώς σκέφτεστε τα γηρατειά σας; Η Sonja M. Heiniger θα μπορούσε να απολαμβάνει τα τελευταία της χρόνια ξαπλωμένη σε κάποια παραλία ή σε εκδρομές του τοπικού ΚΑΠΗ. Αντ 'αυτού όμως, γυρίζει σε διάφορες πίστες στην Ιταλία και λατρεύει να οδηγεί πανίσχυρα υπεραυτοκίνητα, όπως την Porsche 911 GT3 RS και τη Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale, φορώντας την μπαλακλάβα της.

Η 84χρονη είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελβετία κι από το 2005 συμμετέχει τακτικά σε επισκέψεις στην πίστα του ελβετικού Porsche Club με την προσωπική της 911 GT3 RS.

Πασιέτζα με τις άλλες γιαγιάδες, πλέξιμο στον καναπέ ή λιώσιμο στην πίστα με ατμοσφαιρικά θηρία πολλών εκατοντάδων ίππων;

Εκτός από τη φανταχτερή πράσινη 991, οδηγεί και μια Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει βιντεοσκοπηθεί να πιέζει στα όρια τα δύο μοντέλα στις φημισμένες ιταλικές πίστες της Ίμολα και της Μόντσα.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότερες από τις υπόλοιπες 149 Super Trofeo Stradale αραχνιάζουν σε κλιματιζόμενα γκαράζ, προκειμένου να βγουν προς πώληση σε κάμποσα χρόνια με ελάχιστα χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιαγιά 81 ετών οδηγεί καθημερινά ένα Subaru WRX STi [video]

Η Heiniger δεν έχει χρόνο να περιμένει να αυξηθεί η αξία των αυτοκινήτων της. Ούτε και τη διάθεση βέβαια. Προτιμά να ζει τη στιγμή και τα πιέζει όσο μπορεί σε κάποια πίστα.

911 GT3 RS

Σίγουρα δεν πρόκειται να σπάσει το γυρολόγιο της πίστας, αλλά ο ρυθμός της δεν είναι καθόλου κακός κι οι γραμμές της δείχνουν ότι κατέχει τα βασικά της γρήγορης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιαγιά στην Αγγλία οδηγεί 500 χιλιόμετρα επειδή έχασε την έξοδο!

Είναι πολύ τυπική με την ασφάλειά της και πέρα από την αγωνιστική της φόρμα, φοράει HANS για την προστασία του αυχένα, συμβατό κράνος και μπαλακλάβα. Μέσα από όλα αυτά, σίγουρα θα περνάει στα αυτιά της το αναζωογονητικό απολαυστικό ουρλιαχτό του ατμοσφαιρικού V10 των 5,2 lt της Ιταλίδας εκεί ψηλά.

Όχι ότι η 911 GT3 RS πάει πίσω. Στη γενιά 991, αποδίδει 520 PS στις 8.250 rpm και χρειάζεται μόλις 3,2" για το 0-100 km/h. Σε 3,7" επιπλέον, το κοντέρ θα σημαδεύει τα 160 και θα συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι τα 312.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube