Lexus LY 680, υπερπολυτελές γιοτ με 2.700 ίππους [video]

Lexus LY 680, υπερπολυτελές γιοτ με 2.700 ίππους [video]

Το νέο πολυτελές γιοτ της Lexus τροφοδοτείται από δύο κινητήρες της Volvo.

Τι αξίες ενσωματώνουν τα 4τροχα της Lexus; Ποιότητα, πολυτέλεια, προσοχή στη λεπτομέρεια, αξιοπιστία. Τα ίδια έρχεται τώρα να προσφέρει το νέο Lexus LY 680, ένα υπερπολυτελές γιοτ με σχεδίαση που θυμίζει έντονα το LY 650.

Το πιλοτήριο του Lexus LY 680 έχει επιμηκυνθεί κατά 1.400 mm σε σχέση με τον προκάτοχό του, παρέχοντας άφθονο χώρο για χαλάρωση και κάθε είδους δραστηριότητες. Συμπεριλαμβάνει έναν ευρύχωρο καναπέ και ψησταριά για μπάρμπεκιου.

Lexus, έχει συνηθίσει να καλομαθαίνει τους πελάτες της. Κι όχι μόνο όταν υπάρχει άσφαλτος και ρόδες

Επιπλέον, η πρύμνη έχει μεγαλώσει κατά 700 mm, παρέχοντας περισσότερο χώρο για βουτιές στον ωκεανό, αλλά κι ηλιοθεραπεία.

Lexus LY 680

Μετά τον επανασχεδιασμό, το μήκος του Lexus LY 680 εκτείνεται πλέον στα 20,66 m σε σύγκριση με τα 19,94 του προκατόχου του. Τροφοδοτείται από δύο κινητήρες Volvo Penta IPS, διαθέσιμους σε δύο αποδόσεις: 1.050 ίππους ή 1.350 ίππους για κάθε μονάδα, δηλαδή έως 2.700 ίππους συνδυαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μέσος ιδιοκτήτης Bugatti: 84 αυτοκίνητα, τρία τζετ κι ένα γιοτ

Το ευρύχωρο και πολυτελές εσωτερικό παραμένει αμετάβλητο, με κουζίνα κι άνετο καθιστικό στο κύριο επίπεδο. Σε χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει το κύριο υπνοδωμάτιο κι άλλο ένα σαλονάκι. Συνολικά, υπάρχουν τρία δωμάτια κι έως έξι κρεβάτια.

Lexus LY 680

Σύμφωνα με τη Lexus, το πολυτελές γιοτ θα πρέπει να μοιάζει σαν «μια κρυψώνα στη μέση της θάλασσας, παρέχοντας έναν χώρο όπου οι απαιτητικοί πελάτες μπορούν να αισθάνονται άνετα και βολικά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ FIAT 500 Riva: Το μικρότερο γιοτ του κόσμου [video]

Μπορείτε να παραγγείλετε το Lexus LY 680 αποκλειστικά στην Ιαπωνία μέσω των γραφείων πωλήσεων της Toyota Marine κι επιλεγμένων αντιπροσώπων. Η παραγωγή θα γίνει από τον κατασκευαστή σούπερ γιοτ Horizon Group, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται την άνοιξη του 2026.

Lexus LY 680

Αν κι η Lexus δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για την τιμολόγηση, αναμένεται να είναι ανάλογη με το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο ξεκινούσε από΄τα $3,5 εκατομμύρια (€3,22) προ φόρων κι έξτρα εξοπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lexus Sport Yacht: Με δύο 5λιτρους V8 και 885 ίππους! 

Ανάλογα με τη ζήτηση, η Lexus μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της διαθεσιμότητας του γιοτ στις διεθνείς αγορές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube