Κλασσικό ΜΙΝΙ με 300 ίππους και την υπογραφή της Tesla [video]

Κλασσικό ΜΙΝΙ με 300 ίππους και την υπογραφή της Tesla [video]

Πώς η μετατροπή ενός κλασσικού MINI σε ηλεκτρικό μπορεί να το μετατρέψει σε πύραυλο!

Οι μετατροπές κλασσικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά είναι μια τάση που τον τελευταίο καιρό επεκτείνεται. Ωστόσο, η αντικατάσταση του θερμικού κινητήρα από τον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και μπαταριών προσθέτει σημαντικό βάρος στο αυτοκίνητο επηρεάζοντας καθοριστικά τον χειρισμό, το φρενάρισμα και γενικά την οδική συμπεριφορά του. 

Τι θα γινόταν όμως αν το αυτοκίνητο στο οποίο θέλουμε να κάνουμε τη μετατροπή είναι μικρό και δεν χρειάζεται μεγάλη μπαταρία; Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα κλασσικό MINI του 1967 που είχε κινητήρα 850 cc με ισχύ που μόλις έφτανε τους 40 ίππους. Τώρα φόρεσε έναν κινητήρα της Tesla, η ισχύς του οποίου φτάνει τους 300 ίππους και συνολικά προστέθηκαν στο αρχικό του βάρος μόλις 40 κιλά επιπλέον.

Η συνολική χωρητικότητα των μπαταριών είναι 33 kWh, η οποία είναι άφθονη για ένα όχημα τόσο μικρό και ελαφρύ που φτάνει τα 700 κιλά. Αυτό μεταφράζεται σε αναλογία ισχύος προς βάρος περίπου σε 430 PS/τόνο!

Με μια πραγματική αυτονομία γύρω στα 240 km, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, το ηλεκτρικό κλασσικό MINI μπορεί να είναι ένα καθημερινό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων που παράλληλα να προσφέρει δυνατές οδηγικές συγκινήσεις με τις επιδόσεις του. 

Βέβαια, όπως θα δείτε και στο βίντεο, το MINI πέρα από την αντικατάσταση του θερμικού κινητήρα από τον ηλεκτρικό, έχει υποστεί μια εκ βάθρων αναπαλαίωση έχοντας πλέον καθίσματα μπάκετ, ζώνες τεσσάρων σημείων κ.α. 

Ωστόσο, αν σταθείτε με αυτό στο φανάρι και επιταχύνετε είναι βέβαιο ότι πολλά σούπερκαρ θα δουν αυτό το κλασσικό αυτοκίνητο να τα αφήνει πίσω και τους οδηγούς τους να μένουν με το στόμα ανοικτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube