Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία φτιάχνει εργοστάσιο στην Ευρώπη

Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία φτιάχνει εργοστάσιο στην Ευρώπη

Η SAIC Motor, η μεγαλύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, προγραμματίζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

SAIC

Η SAIC Motor, μια από της σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 4 Ιουλίου, ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, για να καλύψει τη ζήτηση που θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Πέρυσι, οι πωλήσεις της SAIC Motor στην ευρωπαϊκή αγορά ξεπέρασαν τα 100.000 οχήματα. Με την αύξηση του όγκου των εξαγωγών, η δημιουργία ενός εργοστασίου για τοπική παραγωγή έχει γίνει προτεραιότητα στην ατζέντα της εταιρείας, δήλωσε ο Yu De, βοηθός του προέδρου της SAIC Motor και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος διεθνών επιχειρήσεων.

SAIC

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Σαγκάη πέτυχε πωλήσεις 530.000 οχημάτων στο εξωτερικό, σημειώνοντας αύξηση 40% σε ετήσια βάση. Ο αριθμός έφτασε πάνω από 1,01 εκατομμύρια μονάδες πέρυσι και πιθανότατα θα ξεπεράσει το 1,2 εκατομμύριο φέτος.

Η ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να γίνει η πρώτη υπερπόντια περιφερειακή αγορά της εταιρείας, με πωλήσεις που θα ξεπεράσουν τις 200.000 μονάδες τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον Yu.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έξω από την Κίνα, η SAIC Motor διαθέτει τρία κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στη Silicon Valley, το Λονδίνο και το Τελ Αβίβ. Διαθέτει επίσης τρία κέντρα σχεδιασμού στο Λονδίνο, το Μόναχο και το Τόκιο και λειτουργεί τέσσερα εργοστάσια παραγωγής στην Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, την Ινδία και το Πακιστάν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube