Kia Telluride: Υπό το φως το τεράστιο κορεατικό SUV

Kia Telluride: Υπό το φως το τεράστιο κορεατικό SUV

To επιβλητικό 7θέσιο SUV της Kia που θα αποκαλυφθεί επίσημα προσεχώς, είναι μόνο για την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Προσεχώς και το ξαδέλφι του που έχουμε δει ως πρωτότυπο Hyundai Palisade.

Ο κατάλογος του ίδιου κατασκευαστή μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τις αγορές στις οποίες απευθύνεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κορεατικές Hyundai και Kia που φτιάχνουν μοντέλα ειδικά για τη Βόρεια Αμερική. 

Ένα νέο μέλος λοιπόν θα περιληφθεί σύντομα και στην αμερικανική οικογένεια της Kia. Το επιβλητικό Telluride, αυτό το 7θέσιο SUV, πατά πάνω στην πλατφόρμα της μεγάλης μπερλίνας K900, ενώ κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος 3,3λιτρος κινητήρας V6 με 370 άλογα.

Kia Telluride

Σχετικά κοντά στο ομώνυμο πρωτότυπο (ορισμένοι βλέπουν να έλκει την έμπνευση από το Volvo XC90), το Telluride είναι ένα μοντέλο που πρέπει να ανταγωνιστεί SUV όπως το Chevrolet Tahoe, το Ford Expedition ή το GMC Yukon. Η αγορά είναι προφανώς σημαντική για την Kia στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα SUV και τα «truck», τα pick-up δηλαδή, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Το περιθώριο κέρδους δε είναι ακόμα πιο σημαντικό σε μοντέλα όπως το Telluride, το οποίο προφανώς θα γέρνει προς την upmarket πλευρά των SUV.

Η Hyundai θα λανσάρει στο εγγύς μέλλον έναν εξάδελφο του Telluride, με το Palisade. Και πάλι, ο Κορεάτης κατασκευαστής θα επικεντρωθεί στη Βόρεια Αμερική με ένα μοντέλο απόλυτα προσαρμοσμένο στις τοπικές προσδοκίες.

Hyundai Palisade

[Πηγή φωτογραφιών thekcb.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube