Πλησιάζει την παραγωγή το Kia Telluride

Πλησιάζει την παραγωγή το Kia Telluride

H Kia παραδέχεται ότι εργάζεται πάνω στο Telluride, προκειμένου το μεγάλο SUV να φτάσει στην αγορά. Μάλλον όχι στην Ευρώπη, ωστόσο.

Στο περιθώριο του Detroit Motor Show ο Peter Schreyer, σχεδιαστής της Kia, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω στο Kia Telluride προκειμένου το μεγάλο SUV που είχε παρουσιαστεί ως concept πριν λίγα χρόνια να φτάσει στην παραγωγή.

«Ναι, δουλεύουμε πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο», παραδέχτηκε ο Schreyer στο Detroit, για το αυτοκίνητο που θα έρθει να προστεθεί στην κορυφή της γκάμας των SUV της μάρκας, πάνω από το Sportage και το Sorento. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Gregory Guillaume, αρχισχεδιαστής της Kia Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Kia Stonic 1.6 CRDi

«Υπάρχουν και άλλες αγορές εκτός της Αμερικής που γνωρίζω ότι θα είχαν ενδιαφέρον για αυτό το αυτοκίνητο, όπως ας πούμε η Ρωσία», ανέφερε ο Guillaume. Ωστόσο παραδέχεται ότι η Ευρώπη μάλλον δεν είναι μεταξύ αυτών. Το έδαφος στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι πρόσφορο για την Kia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Kia Stonic 1.0 T-GDI

Το concept Telluride που είχε δείξει η Kia το 2016 βασίζονταν σε μια μεγαλύτερη έκδοση της πλατφόρμας του Sorento, με επιβλητική boxy σχεδίαση και πολυτελή καμπίνα με απλοποιημένη σχεδίαση και ψηφιακή τεχνολογία. Την κίνηση έδινε ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης, βάση του οποίου ήταν ένα μοτέρ V6 3,5 λίτρων με αποδοση 400 άλογα.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube