node/32102

Κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα με δεκάδες νεκρούς

Ημέρα εθνικής τραγωδίας η σημερινή στην Ιταλία, ύστερα από την κατάρρευση της τεράστιας οδογέφυρας έξω από την Γένοβα, στην Autostrada A10, που κόστισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται μεπρός σε ένα μακάβριο θέαμα, καθώς παλεύουν να βγάλουν από τα συντρίμμια κόσμο που έχει καταπλακωθεί από την γέφυρα.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα. Κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά. Σύμφωνα με πηγές από την ιταλική πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 35.

Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η κατάρρευση μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε, σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica.

Genova A10

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να διακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

[Πηγή newsit]

node/39341

FCA Group: Εγκρίθηκε δάνειο €6,3 δισ. από την ιταλική κυβέρνηση

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε κατασκευαστή από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

FCA Group: Εγκρίθηκε δάνειο €6,3 δισ. από την ιταλική κυβέρνηση

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας ανακοίνωσε πως ενέκρινε δάνειο ύψους €6,3 δισεκατομμυρίων για τον Όμιλο FCA, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του COVID-19.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις για την αίτηση κρατικής υποστήριξης του FCA Group. Ο λόγος είναι πως η εταιρεία που ελέγχει οικονομικά τον ιταλο-αμερικανικό όμιλο έχει βάση στην Ολλανδία, ενώ είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα το FCA Group (FIAT, Jeep, Dodge, Ram, Maserati) βρίσκεται σε φάση συγχώνευσης με το γαλλικό Groupe PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel, Vauxhall).

Ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Roberto Gualtieri δήλωσε πως στόχος της υποστήριξης είναι να διατηρήσει και να ενδυναμώσει την εφοδιαστική αλυσίδα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε πως το FCA Group πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για επενδύσεις και διατήρηση θέσεων εργασίας.

Από τη μεριά του, ο Pietro Gorlier, COO του FCA Group για την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), είπε πως το 100% των χρημάτων από αυτό το δάνειο προορίζεται για τις επιχειρήσεις τους επί ιταλικού εδάφους, καθώς συνεχίζουν την πορεία προς ένα νέο ηλεκτρικό και υβριδικό μέλλον.

Το δάνειο-μαμούθ που θα αναλάβει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας - Intensa Sanpaolo - θα είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε κατασκευαστή από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εκτός από το FCA Group, από το δάνειο θα επωφεληθεί έμεσα και ο ευρύτερος χώρος των προμηθευτών της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που περιλαμβάνει περίπου 10.000 επιχειρήσεις.

[Πηγή: Reuters]

node/39313

Γέφυρα καταρρέει παρασύροντας φορτηγό σε χαράδρα [video]

Το περιστατικό έγινε στην Ινδία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Γέφυρα καταρρέει παρασύροντας φορτηγό σε χαράδρα [video]

Μια γέφυρα κατέρρευσε στην Ινδία την ώρα που περνούσε από πάνω της ένα φορτηγό μεταφέροντας βαρύ εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά οι δύο επιβαίνοντες.

Το περιστατικό που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με την κάμερα του smartphone του, έλαβε χώρα την Κυριακή στην περιοχή Uttarakhand της Ινδίας. Το βαρύ όχημα στην καρότσα του φορτηγού προοριζόταν για την κατασκευή ενός δρόμου που θα ένωνε τη μικρή πόλη Milam με τα σύνορα Κίνας-Ινδίας.

Όπως βλέπουμε από το βίντεο, το φορτηγό έφτασε στη μέση της γέφυρας όταν αυτή κατέρρευσε παρασύρροντας το στην χαράδρα. Παρά το μεγάλο ύψος της πτώσης, οι δύο άντρες που επέβαιναν στο φορτηγό βγήκαν ζωντανοί, και νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως νέοι της περιοχής ανέσυρραν τους τραυματίες από τα συντρίμμια και τους βοήθησαν να φτάσουν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Όσο για τον άντρα που φαίνεται να ακολουθεί το φορτηγό πεζός την ώρα που κατέρρευσε η γέφυρα, κατάφερε ως εκ θαύματος να βγει σώος και αβλαβής από το συμβάν.

[Πηγή: Times Now News μέσω Motor1]