Και επισήμως ο Kubica στη Williams για το 2019

Και επισήμως ο Kubica στη Williams για το 2019

Η πρόκληση πλέον είναι να φέρουμε τη Williams ψηλά, είπε εμφανώς συγκινημένος ο Πολωνός οδηγός.

Και επισήμως πλέον ο Robert Kubica επιστρέφει στο grid της F1 το 2019 με την ομάδα της Williams.
O Πολωνός οδηγός θα βρεθεί σε μονοθέσιο μετά από οκτώ χρόνια απουσίας μαζί με τον George Russell.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν από τους πλέον ταλαντούχους οδηγούς που βρέθηκε να κινδυνεύει να χάσει το χέρι του μετά από ένα ατύχημα το 2011 σε αγώνα ράλι, έδωσε μεγάλη μάχη για να αποθεραπευτεί και τώρα επιστρέφει στις πίστες θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί ακόμη να είναι ανταγωνιστικός στα 33 του χρόνια.

«Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν κατά τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου τα τελευταία χρόνια», ανέφερε.
«Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι μέχρι να καταφέρω να επιστρέψω στην Formula 1, αλλά αυτό που φαινόταν σχεδόν αδύνατο τώρα αρχίζει να δείχνει εφικτό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στην F1 το 2019», είπε ο Kubica.
«Αυτή τη στιγμή η πρόκληση της επιστροφής ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση και πλέον έχουμε μπροστά μας μια άλλη. Να φέρουμε τη Williams εκεί που πρέπει. Δεν θα είναι εύκολο αλλά με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, τόσο εγώ όσο και ο George Russell θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sir Frank και Claire για την ευκαιρία που μου έδωσαν», κατέληξε ο Πολωνός οδηγός.

Ο Kubica, ο οποίος λέει ότι τώρα οδηγεί κατά 70% με το αριστερό του χέρι μετά το ατύχημα που είχε το 2011 στο ράλι Rondedi Andorra, ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη δοκιμή με τη Renault πέρυσι σε ένα αυτοκίνητο 2012 πριν οδηγήσει τα σύγχρονα μηχανήματα Renault και Williams στην Ουγγαρία και το Αμπού Ντάμπι αντίστοιχα.
Η συμφωνία που ολοκληρώθηκε φέρνει τον Πολωνό στο grid του 2019 μαζί με τον Russell στην ομάδα της Williams.
Για να γίνει αυτό ο Kubica έφερε μαζί του και ένα διόλου ευκαταφρόνητο πακέτο χορηγίας από την Πολωνία.

Σε δηλώσεις της η  Claire Williams είπε ότι ο Kubica εντυπωσίασε όλη την ομάδα με την πρόοδο που έχει σημειώσει, αλλά κυρίως με την πίστη, τη δύναμη και την επιμονή του να επιστρέψει στην F1. Είναι αυτές οι αξίες – είπε – που ενσαρκώνονται και από το αγωνιστικό πνεύμα της Williams.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube