Joe Biden: Ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ τρελαίνεται για Corvette [video]

Joe Biden: Ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ τρελαίνεται για Corvette [video]

Ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πραγματικός φαν του αυτοκινήτου και ιδιοκτήτης μιας υπέροχης ’vette Stingray του ’67 που εμφανίστηκε μέχρι και στη εκπομπή του Jay Leno.

Joe Biden, Chevrolet Corvette Stingray C2 1967

Ο Joe Biden, ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι φανατικός οπαδός των αυτοκινήτων. Πρέπει να πούμε ότι με τον μπαμπά Biden που ήταν αντιπρόσωπος αυτοκινήτων είδε πολλά μοντέλα να παρελαύνουν από το σπίτι στα μικράτα του.

Το πρώτο προσωπικό αυτοκίνητό του ήταν μια Studebaker του 1951, αλλά η καλύτερη ανάμνησή του είναι από μια κάμπριο Plymouth του ’52 σε χρώμα candy apple red. Στο πανεπιστήμιο, ο Joe Biden αγόρασε ακόμη μια Mercedes-Benz 190SL με άπειρα χιλιόμετρα στο οδόμετρο και με καρμπιρατέρ που έκαναν τα δικά τους.

Το 2016, ενόσω ήταν αντιπρόεδρος του Barack Obama, προσκλήθηκε στην εκπομπή του Jay Leno για να μιλήσει για τη Chevrolet Corvette Stingray του ’67 που παραμένει το αγαπημένο του αυτοκίνητο μέχρι σήμερα.

Joe Biden, Jay Leno's Garage, Chevrolet Corvette Stingray C2 1967

Η ιστορία γύρω από αυτό το αυτοκίνητο παραμένει ξεχωριστή, δεδομένου ότι είναι ένα δώρο που του έκανε ο πατέρας του για τον πρώτο του γάμο τον Αύγουστο του 1967. Ο τελευταίος, ο οποίος τότε διηύθυνε τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία General Motors στην Πολιτεία του Delaware, πήρε να επισκευάσει το αυτοκίνητο του Joe και της συζύγου του, επιστρέφοντάς του πίσω αυτή τη ’vette Stingray.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Chevrolet Corvette C2 Sting Ray V8 396 ci [video]

Βαμμένη σε Greenwood Green, αυτό η κάμπριο Corvette C2 φορά 8κύλινδρο μοτέρ 327 ci (5.359 cc), που αποδίδει 300 άλογα και συνδυάζεται με 4άρι χειροκίνητο σασμάν. Ο κινητήρας της αποκαταστάθηκε πλήρως πριν από λίγα χρόνια, με τους δύο γιους του να του το κάνουν αυτό ως δώρο για τα Χριστούγεννα.

Joe Biden, Jay Leno's Garage, Chevrolet Corvette Stingray C2 1967

Μεγάλος φαν της Corvette και υπέρμαχος της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα, ο νέος πρόεδρος πυροδότησε πριν από λίγο καιρό τη φήμη σχετικά με μια μελλοντική ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού αμερικανικού σπόρτσκαρ. Ωστόσο, η φήμη αυτή δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την General Motors.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αμερικανικές εκλογές: Όλα τα… αυτοκίνητα των προέδρων!

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης του 2016, ο Joe Biden είπε στον Jay Leno ότι πάντα του άρεσε η οδήγηση και ιδιαίτερα με μεγάλη ταχύτητα. Παρόλα αυτά, τα νέα καθήκοντά του, θα τον αναγκάσουν να παρκάρει την Corvette του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για λόγους ασφαλείας, δεν θα μπορεί πλέον να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους και θα αναγκαστεί να αφήσει το τιμόνι της ’vette και να κυκλοφορεί με την προεδρική λιμουζίνα. Από την Corvette στο «The Beast»…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube