Ηyundai: Έντεκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Ηyundai: Έντεκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας οι Hyundai και Genesis θα έχουν παρουσιάσει 17 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, θέτοντας ως στόχο την πώληση 1,87 εκατ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως.

Hyundai

Ο όμιλος Ηyundai ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επενδύσει $79,21 δισ. μέχρι το 2030, εκ των οποίων τα $16,1 δισ. προορίζονται για την ηλεκτροκίνηση. Το 20% από τα $16 δισ., θα διοχετευθούν στην κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σταθμούς φόρτισης και συνεργασίες με εταιρίες κατασκευής μπαταριών.

Επιπλέον, ο Κορεάτης κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχει παρουσιάσει 17 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Έντεκα από αυτά θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με το σήμα της Ηyundai και έξι από αυτά προορίζονται για να εμπλουτίσουν την γκάμα της Genesis.

Hyundai

Τα έντεκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Ηyundai θα αποτελούνται από τρεις μπερλίνες, έξι SUV, ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα και ένα αυτοκίνητο «νέου τύπου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εταιρεία. Από το σύνολο των μοντέλων το πρώτο που θα φθάσει στην αγορά είναι το Ioniq 6, με το Ioniq 7 να ακολουθεί το 2024. Η Genesis από την πλευρά της, θα προσθέσει στην γκάμα της δύο σεντάν και τέσσερα SUV.

Oι νέες προσθήκες θα βοηθήσουν την εταιρία να πετύχει των στόχο των 1,87 εκατ. πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο, που θέσπισε πρόσφατα.

Tέλος, η Hyundai εξέφρασε την αισιοδοξία της για την μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή, με τον CEO της, Jaehoon Chang, να δηλώνει ότι «η Ηyundai εξελίσσεται σε παγκόσμιο ηγέτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube