Isle of Man TT: 16η νίκη του Michael Dunlop στον πιο επικίνδυνο αγώνα του κόσμου

Isle of Man TT: 16η νίκη του Michael Dunlop στον πιο επικίνδυνο αγώνα του κόσμου

O Dunlop κέρδισε τον πρώτο φετινό αγώνα Superbike στη θρυλική διαδρομή και τον αφιέρωσε στον αδικοχαμένο team-mate του, Dan Kneen.

Ο Michael Dunlop, ανεψιός του θρυλικού Joey, πήρε τη νίκη αφού εγκατέλειψε στον 4ο γύρο ο μέχρι τότε επικεφαλής, Dean Harrison.
 
Ο team-mate του Dunlop στην Tyco BMW, o Dan Kneen, είχε βρει τραγικό θάνατο από πτώση στην Churchtown, στις νυχτερινές δοκιμές της Τετάρτης και ο πατέρας του έδωσε στην ομάδα την ευχή του για να συνεχίσει…

Ο κυρίαρχος των ελεύθερων δοκιμών, Dean Harrison, ήταν επικεφαλής στο πρώτο γύρο –με διορθωμένους χρόνους αφού οι αναβάτες ξεκινούν κάθε 10”– σπάζοντας και το ρεκόρ του Dunlop με χρόνο 16’ 50” 348 στην κλασική διαδρομή των 60,7 km/h μέσα από χωριά και βουνά (μέση ταχύτητα 216,3 km/h!).

Μέχρι την πρώτη του στάση για ανεφοδιασμό, ο Harrison είχε ανοίξει μια διαφορά 17,8” από τον Dunlop. O αναβάτης της BMW όμως κέρδισε 2” στο pit-stop και είχε μειώσει σταδιακά τη διαφορά στα 4” όταν έσπασε ο κινητήρας της Kawasaki του Harrison.

Έτσι ο Dunlop βρέθηκε επικεφαλής, 52,6” μπροστά από τον τοπικό Conor Cummins (Honda) και κέρδισε άνετα. Τρίτος τερμάτισε ο James Hillier (Kawasaki), άλλα 21,6” πιο πίσω.
 
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο αγώνας Isle of Man TT γίνεται από το 1907 και είναι ο πιο φημισμένος του κόσμου για τη δυσκολία και την επικινδυνότητά του, αφού έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους πάνω από 250 αναβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο πιο επικίνδυνος αγώνας του κόσμου [video]

Το όλο ετήσιο φεστιβάλ στο βρετανικό νησί διαρκεί δύο εβδομάδες και γίνονται αγώνες σε 6 διαφορετικές κατηγορίες μοτοσικλετών: Superbike, Senior, Superstock, Supersport, Lightweight και ηλεκτρικές TTXGP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το σώσιμο της χρονιάς! [videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube