Isle of Man: Νεκρός ο 30χρονος αναβάτης Dan Kneen

Isle of Man: Νεκρός ο 30χρονος αναβάτης Dan Kneen

Το δυστύχημα συνέβη στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά το απόγευμα της Τετάρτης.

Για μια ακόμη φορά είχαμε ένα θανατηφόρο ατύχημα στον περίφημο αγώνα του Isle of Man. Ο 30χρονος αναβάτης Dan Kneen, που καταγόταν από το νησί, έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του πρώτου γύρου των χρονομετρημένων δοκιμαστικών στις κατηγορίες Superbike-Supersport-Superstock.

Ο Kneen έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας τους, μιας BMW,  στο Churchtown και εξέπνευσε επί τόπου, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να διακόψουν τη διαδικασία.

Το αγωνιστικό βιογραφικό του Dan Kneen είναι πλούσιο και σύμφωνα με αυτό ξεκίνησε να αγωνίζεται το 2008 στο Manx Grand Prix, κερδίζοντας τρία πρωταθλήματα, τα Junior, Newcomers C και Ultra Lightweight MGP Races. Πέρυσι είχε ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο του Isle of Man TT στη κατηγορία Superstock TT Race, την ώρα που στα ελεύθερα δοκιμαστικά του φετινού αγώνα, μια μέρα πριν το τραγικό δυστύχημα, είχε σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ πετυχαίνοντας μέση ωριαία 212,8 km/h.

Στο δυστύχημα του Dan Kneen ενεπλάκη «από σπόντα» ένας ακόμη αναβάτης ο οποίος συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που μετέβαινε στο σημείο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Kneen. Ο αναβάτης αυτός, το όνομα του οποίου δεν έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube