Το ηλεκτρικό Nissan Ariya ξεκινάει ταξίδι από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο

Το ηλεκτρικό Nissan Ariya ξεκινάει ταξίδι από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya θα ξεκινήσει την πρώτη παγκόσμια αποστολή από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο, καλύπτοντας πάνω από 27.000 km σε διάφορες περιοχές της Υφηλίου.

Η Nissan ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Βρετανό εξερευνητή, Chris Ramsey, που θα αναλάβει, για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, να οδηγήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα –και συγκεκριμένα ένα Nissan Ariya- από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο.

Με την αναχώρηση να έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2023, ο Ramsey και η ομάδα του θα διανύσουν με ένα Nissan Ariya e-4ORCE πάνω από 27.000 km σε διάφορες περιοχές και ηπείρους, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -30⁰C έως 30⁰C. Ο Ramsey θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει μεταξύ των δύο πόλων της Γης με όχημα οποιουδήποτε τύπου, καθώς θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στην Ανταρκτική.

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ακραία, σκληρά αλλά και ταυτόχρονα όμορφα τοπία του κόσμου. Από τους παγετώνες, έως τα επιβλητικά βουνά και τους απέραντους αμμόλοφους της ερήμου.

Nissan Pole to Pole

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Chris Ramsey και την ομάδα αποστολής “Pole to Pole”, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, Asako Hoshino, παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων. «Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ariya σας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσετε παραπέρα, ευκολότερα και με άνεση. Και με την τεχνολογία ελέγχου e-4ORCE που παρέχει αναβαθμισμένη σταθερότητα και πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες, γνωρίζουμε ότι θα είναι ο τέλειος συνεργάτης για τον Chris και την ομάδα του, στο δύσκολο ηλεκτροκίνητο ταξίδι τους.»

Η προκλητική και συνάμα συναρπαστική περιπέτεια υποστηρίζει το Nissan Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας να ενδυναμώσει την κινητικότητα και όχι μόνο με κεντρικό άξονα την ηλεκτροκίνηση. Το όραμα στοχεύει να προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες που ενδυναμώνουν την κινητικότητα του αγοραστικού κοινού και της κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις παγωμένες συνθήκες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, το Nissan Ariya e-4ORCE του Ramsey θα τροποποιηθεί με μια ειδική εξωτερική επένδυση υψηλής αντοχής για το ταξίδι σε ακραία εδάφη, σε συνδυασμό με αναβαθμισμένους τροχούς, ελαστικά και αναρτήσεις. Ένα δεύτερο, μη τροποποιημένο Nissan Ariya e-4ORCE θα λειτουργεί ως όχημα υποστήριξης σε όλη τη διαδρομή στην Αμερική.

Με συγκεκριμένη διαχείριση της απόδοσης της ισχύος και της απόδοσης της πέδησης για ομαλότητα και σταθερότητα, το e-4ORCE της Nissan ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού εντοπίζοντας την επιθυμητή γραμμή οδήγησης, σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης ή εισόδου. Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ανιχνεύσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει στον χειρισμό μια ποικιλίας οδηγικών συνθηκών, η οδήγηση γίνεται πιο απολαυστική.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αποκλειστικά «ηλεκτρική» αποστολή για τον Chris Ramsey, ο οποίος ασχολείται με την εξερεύνηση, με ηλεκτρικά οχήματα, για πάνω από μια δεκαετία. Το 2017, μαζί με την σύζυγό του, Julie, έγιναν η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε το Μογγολικό Ράλι με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Το ζευγάρι διένυσε πάνω από 16.000 km, σε 56 ημέρες, με το δικό του Nissan LEAF.

Nissan Pole to Pole

Ο Chris Ramsey, ιδρυτής του Pole to Pole, δήλωσε για το ταξίδι: «Αποστολή μας είναι να δείξουμε πόσο συναρπαστικά είναι τα ηλεκτρικά οχήματα, ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν τα πιο σκληρά περιβάλλοντα, από το τσουχτερό κρύο των Πόλων μέχρι τις ζεστές και υγρές ζούγκλες της Νότιας Αμερικής. Είναι φανταστικό να έχουμε έναν τόσο σημαντικό και καινοτόμο παγκόσμιο συνεργάτη, όπως η Nissan, στο πλευρό της αποστολής μας.»

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube