IAME World Finals 2018: Ξεχώρισε στα 6τάχυτα ο Λιβέρης

IAME World Finals 2018: Ξεχώρισε στα 6τάχυτα ο Λιβέρης

Στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα με 6τάχυτο καρτ, και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο, ο Λιβέρης άφησε υποσχέσεις.

Εντυπωσιακή εμφάνιση στον πρώτο του μόλις αγώνα στην ταχύτερη όλων κατηγορία καρτ 6 ταχυτήτων, και μάλιστα σε παγκόσμιο τελικό, έκανε ο νεαρός Έλληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης στο IAME World Finals στην ιστορική πίστα Le Mans στη Γαλλία.

Ο Διονύσης οδήγησε το 6τάχυτο Tony Kart ΙΑΜΕ των 50 ίππων της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας DAEMS από το Βέλγιο σαν επιβράβευση για την επίδοση του στην κατηγορία Rotax DD2 με τις δύο ταχύτητες και 35 ίππους στη διάρκεια της χρονιάς. Στη διάρκεια των δοκιμών, ο Διονύσης έκανε αμέσως χρόνους που τον έφερναν στη δεύτερη δεκάδα από τους 36 συμμετέχοντες οδηγούς από 16 χώρες. Έφτασε μάλιστα να κάνει μέχι και την 4ο ταχύτερο χρόνο στην άτυπη γενική κατάταξη.

Στα προκριματικά ο Λιβέρης σημείωσε τον 13ο χρόνο κόντρα στους πλέον έμπειρους και ηλικιακά σαφώς μεγαλύτερους οδηγούς της ταχύτατης αυτής κατηγορίας. Ενδεικτικό των απαιτήσεων το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη πίστα η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 145 km/h.

Στα αγωνιστικά σκέλη που ακολούθησαν, ο 15χρονος Έλληνας έπρεπε για πρώτη του φορά να αντιμετωπίσει εκκινήσεις από στάση, πράγμα που του κόστιζε πολλές θέσεις στην αρχή του κάθε αγώνα. Αλλά ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Κι αυτό ακριβώς συνέβη με τον Διονύση, αφού η αδυναμία του στις εκκινήσεις ήταν η αφορμή να κάνει την υπέρβαση στη συνέχεια και να δοκιμάσει μερικές υπέροχες προσπεράσεις χειρουργικής ακρίβειας.

Στον επεισοδιακό τελικό, ο Λιβέρης έπεσε σχεδόν τελευταίος αλλά τερμάτισε στην 18η θέση, ακριβώς πίσω από τον Ελβετό παγκόσμιο πρωταθλητή Kevin Ludi τον οποίο άφησε αμέσως να περάσει για να τον ακολουθήσει στη συνέχεια για περίπου μισό αγώνα ώστε να παίρνει μαθήματα. Τον αγώνα κέρδισε ο βρετανός Thomas Bale.

Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ με τα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube