Η VW θα φέρει στις ΗΠΑ ένα EV που θα κοστίζει κάτω από $35.000

Η VW θα φέρει στις ΗΠΑ ένα EV που θα κοστίζει κάτω από $35.000

Το φιλόδοξο σχέδιο της VW για επέκτασή της στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Η Volkswagen στοχεύει να φέρει στην αγορά των ΗΠΑ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει κάτω από 35.000 δολάρια. Ο στόχος αυτός έχει ως χρονικό ορόσημο τα 3-4 χρόνια από σήμερα.

Τα σχέδιά μας για την αγορά των EV στις ΗΠΑ είναι φιλόδοξα και δεν σκοπεύουμε να τα περιορίσουμε, δήλωσε ο Reinhard Fischer επικεφαλής στρατηγικής στο VW Group των ΗΠΑ. Μιλώντας στο συνέδριο «Reuters Events Automotive USA 2023» στο Ντιτρόιτ, ο Fischer είπε ότι η VW σχεδιάζει να κατασκευάσει το EV κάτω των 35.000 δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Μεξικό.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν εργοστάσια της VW στην Chattanooga, στο Τενεσί και στην Πουέμπλα του Μεξικού, καθώς και ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Νότια Καρολίνα που έχει προγραμματιστεί για τη θυγατρική Scout της VW.

Παράλληλα, η VW εξετάζει να φτιάχνει τις μπαταρίες της για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για πρόσθετα κίνητρα βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, είπε ο Fischer.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει προηγουμένως σχέδια για την κατασκευή κυψελών μπαταριών στον Καναδά για τα σημερινά και μελλοντικά ηλεκτρικά της που κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική.

Την ίδια στιγμή, η κινεζική Nio ανέφεραν στο ίδιο συνέδριο πως η εταιρεία εξετάζει πολύ σοβαρά την είσοδό της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. 

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει» όσον αφορά τη γεωπολιτική, τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση να πουλήσουμε τα αυτοκίνητά μας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ganesh Iyer, διευθύνων σύμβουλος της Nio USA.

Στο ίδιο συνέδριο, ο Iyer είπε ότι η Nio πρέπει πρώτα να κατασκευάσει τις κατάλληλες υποδομές πριν φέρει τα ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ και ότι η εταιρεία εξετάζει «κάθε είδους συνεργασίες».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube